Oligarhul Doronin, fostul iubit al lui Naomi Campbell, se pronunță împotriva lui Putin: „Îmi doresc cu ardoare pacea”

Oligarhul Vladislav Doronin, fostul iubit al lui Naomi Campbell, condamnă public invadarea Ucrainei de armata rusă.

Oligarhul Doronin, fostul iubit al lui Naomi Campbell, se pronunță împotriva lui Putin: "Îmi doresc cu ardoare pacea"

Omul de afaceri Vladislav Doronin a condamnat în mod public invadarea Ucrainei, într-o discuție cu un grup de protestatari care i-au cerut o luare de poziție în fața unui hotel pe care acesta se pregătește să îl deschidă în Manhattan. Discuția a fost urmată de o declarație oficială a rusului.

Acum în vârstă de 59 de ani, Doronin a apărut în fața publicului mai ales din postura de partener al supermodelului Naomi Campbell. El deține Aman Resorts, un lanț de proprietăți de lux din care face parte și hotelul care urmează să se deschidă.

„Denunț agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și îmi doresc cu ardoare pacea”, a declarat Doronin. „M-am născut în URSS, o uniune care nu mai există, care cuprindea și Rusia, și Ucraina. Am plecat în 1986, înainte de dizolvarea ei, și ca atare nu am fost niciodată cetățean rus. Ca om de afaceri internațional cu echipe plasate în întreaga lume, am adoptat întotdeauna o cultură a incluziunii și păcii.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Protestul care îl viza pe Doronin a fost organizat de Peter Zinkovetski, un avocat implicat în lumea imobiliară newyorkeză a cărui familie se află momentan la Harkov, cel de-al doilea oraș ca dimensiuni din Ucraina, care a fost ieri ținta unor bombardamente constante. Zinkovetski a declarat pentru Daily Mail că fiecare oligarh trebuie întrebat dacă îl susține pe Vladimir Putin în războiul său împotriva Ucrainei. „Vrem ca oligarhii să aibă o poziție. Dacă îl susțin pe Putin, dacă susțin acest război, invazia, atunci nu există nici un motiv pentru care ar trebui să li se permită să facă afaceri în SUA sau oriunde altundeva în lumea civilizată”.

Comentariile lui Doronin apar după ce alți doi miliardari ruși au cerut încetarea conflictului: este vorba despre Mihail Fridman, născut în vestul Ucrainei, și despre Oleg Deriparska, care au cerut negocieri pentru pace între cele două țări „cât mai curând posibil”.

Citește și:
Soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor, despre care se credea că au fost uciși, sunt în viață

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video