Soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor, despre care se credea că au fost uciși, sunt în viață

Marinarii ucraineni despre care se credeau că au fost uciși în Insula Șerpilor sunt confirmați în viață și ținuți prizonieri de către soldații ruși.

Soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor, despre care se credea că au fost uciși, sunt în viață

S-a confirmat că soldații ucraineni despre care se credea că au fost uciși în timp ce apărau Insula Serpilor sunt în viață. Illia Ponomarenko, reporter de apărare pentru The Kyiv Independent, a postat pe contul său de Twitter că marinarii ucraineni sunt în viață, însă au fost capturați de soldații ruși.

Soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor sunt ținuți prizonieri de Rusia

„Este oficial. Marinarii din Insula Șerpilor sunt în viață, confirmă Marina. Au fost luați prizonieri de Rusia.”, a scris Illia Ponomarenko pe Twitter.

Vestea vine după ce a apărut un clip audio al unei conversații care a avut loc între o navă de război rusă și polițiștii de frontieră pe Insula Șerpilor, situată în Marea Neagră, la aproximativ 30 de mile de vârful sudic al Ucrainei continentale. În acel videoclip se auzea o voce care spunea la radio: „Aceasta este o navă de război rusească. Vă propun să vă depuneți armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. În caz contrar, vei fi bombardat.

La celălalt capăt, se auzeau voci care discutau răspunsul lor, înainte de a spune: „Asta este”. De asemenea, marinarii ucraineni au devenit sfidători, adresându-le injurii soldaților ruși. Filmarea a ajuns în atenția publicului în special datorită expresiei „Du-te naibii” (n.r Go f*** yourself).

Civilii au ieșit în stradă să se lupte

Totodată, civilii ucraineni au ieșit la luptă alături de soldați. Un grup mare de ucraineni a fost văzut oprind avansarea tancurilor rusești mergând direct spre ele. Echipați cu arme de foc, aceștia au oprit tancurile. Mai multe filmări cu incidentul au apărut în mediul online.

Alături de soldați și civili luptă și președintele țării, Volodimir Zelenski. Oficialul a îmbrăcat uniforma militară și a ieșit în stradă pentru a-și apăra țara. În urma imaginilor apărute pe Internet, președintele ucrainean a devenit un simbol al eroismului în toată lumea.

Citește și:

Kim Kardashian continuă procesul de divorț. Ce părere are despre postările pe care Kanye West le-a făcut în ultima vreme pe rețelele sociale

FOTO: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle