Redactora-șefă ELLE Ucraina, mesaj pentru cititorii ELLE din întreaga lume

Sonya Zabouga, redactora-șefă ELLE și ELLE Decoration Ukraina, transmite un mesaj emoționant cititorilor ELLE din întreaga lume.

Redactora-șefă ELLE Ucraina, mesaj pentru cititorii ELLE din întreaga lume

Pe 24 februarie 2022 armata rusă a invadat teritoriul ucrainean, declanșând un conflict sângeros ce a șocat întreaga Europă. Timp de o săptămână, poporul ucrainean a rezistat atacurilor și a arătat o hotărâre de fier în fața invadatorilor, sub conducerea președintelui Volodimir Zelenski. Cu toate acestea, numeroși civili și-au pierdut viața în conflict – peste 2.000, din datele furnizate până acum de ministerul ucrainean al apărării.

Întreaga lume a condamnat, aproape în unanimitate, invazia. Ieri, rezoluția Organizației Națiunilor Unite condamnând invazia condusă de Vladimir Putin a fost votată de 141 dintre cele 193 de state membre. Un număr uriaș de țări a impus sancțiuni economice Rusiei, în vreme ce Uniunea Europeană a făcut front comun și s-a angajat să ajute țara învecinată României.

Citește mai jos un mesaj transmis, în aceste circumstanțe extraordinare, de Sonya Zabouga, redactora-șefă ELLE Ucraina.

„Data de 24 februarie 2022 a împărțit viețile ucrainenilor în ÎNAINTE și DUPĂ.

Cine ar fi crezut că acele cuvinte despre operațiuni militare, pe care ni le amintim din lecțiile de istorie despre cel de-al doilea război mondial, se vor transforma într-o realitate dură pentru viețile ucrainenilor. Cine ar fi crezut că la 77 de ani de la sfârșitul războiului civilii din Ucraina își vor petrece nopțile în adăposturi, că orașele vor fi bombardate cu rachete și că tancurile vor trece pe străzile pe care ucrainenii treceau recent în drumul către treburile lor zilnice.

Cine ar fi crezut că astăzi, ca generația celui de-al doilea război mondial, vom urma reguli de supraviețuire în condiții de război, că ne vom sigila ferestrele cu bandă adezivă ca să le protejăm de undele de șoc, că vom stinge luminile ca să nu atragă noaptea atenția aviației, că vom răspunde pe loc sirenelor ce anunță lovituri aeriene, grăbindu-ne să ajungem la cel mai apropiat adăpost… Am crezut că vremea cuceririlor feudale, prin invadarea teritoriilor străine, e un lucru care ține de trecut. Dar iată că există oameni care trăiesc după valorile trecutului. Ce se întâmplă în Ucraina este o crimă care trebuie oprită. Șocul și frica de astăzi sunt amestecate cu un incredibil simț al patriotismului și unității, care însuflețesc națiunea ucraineană. Ca niciodată, suntem pregătiți de orice ca să ne apărăm dreptul la pace și auto-determinare. Suntem recunoscători tuturor celor care sunt alături de noi în aceste vremuri dificile. Susținerea voastră ne ajută să fim mai puternici.”

Citește și:
EXCLUSIV ELLE: Cum arată viața într-un adăpost subteran din Kiev: „Plângem pe rând ca să ne putem susține una pe alta'

Foto: ELLE Ucraina, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle