Volodimir Zelenski, mesaj emoționant pentru lumea întreagă: „Nu sunt eu un model, Ucraina este”

Volodimir Zelenski îl îndeamnă pe Joe Biden să transmită un mesaj clar Rusiei, în timp ce forțele rusești luptă împotriva ucrainenilor.

Volodimir Zelenski, mesaj emoționant pentru lumea întreagă: „Nu sunt eu un model, Ucraina este”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat pe Joe Biden să transmită un mesaj puternic și „util” Rusiei referitor la invazia Ucrainei. Oficialul ucrainean a vorbit într-un interviu exclusiv pentru CNN și Reuters din buncărul de la Kiev în care se află.

Volodimir Zeelenski îl îndeamnă pe Joe Biden să transmită Rusiei un mesaj

În interviul de marți după-amiază, Zelenski a spus că atâta timp cât atacurile Moscovei asupra orașelor ucrainene vor continua, puține progrese pot fi făcute în discuțiile dintre cele două națiuni. Întrebat dacă simte că Ucraina își pierde timpul discutând cu Rusia, acesta a oferit un răspuns vag, susținând că „vom vedea'.

„Trebuie să vorbești, în primul rând. Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct de unde a început acum cinci, șase zile. Este important să încetăm să bombardăm oamenii și apoi putem merge mai departe și să stăm la masa negocierilor”, a spus Zelenski.

Înainte de discursul lui Biden în Congres de marți, Zelenski l-a îndemnat pe președinte să le aducă în discuție americanilor urgența și implicațiile invaziei Rusiei. „El este unul dintre liderii lumii și este foarte important ca poporul Statelor Unite să înțeleagă în ciuda faptului că războiul este în Ucraina… este război pentru valorile democrației, libertate”.

De asemenea, președintele ucrainean a reiterat apelurile către SUA și NATO să stabilească o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei. Zelenski a spus că a vorbit de mai multe ori cu președintele SUA și i-a spus că Ucraina va rezista asupra asaltului Rusiei. Cu toate că ucrainenii vor lupta cu toate forțele, nu vor reuși singuri împotrva Rusiei.

„M-am adresat deja unor lideri occidentali cu această solicitare, pentru că eu chiar cred că liderii trebuie să sprijine țările democratice și trebuie să le ajute. Când vorbim despre zone interzise zborului, ne uităm înapoi în istorie… și asta nu înseamnă că trebuie să atragem o altă țară în război. Și, sincer, toată lumea este atrasă în războiul acum.”, a mai spus Zelenski.

Citește și:
Maia Morgenstern pune la dispoziție apartamentul său pentru refugiații din Ucraina

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle