Maia Morgenstern pune la dispoziție apartamentul său pentru refugiații din Ucraina

Maia Morgenstern, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, sare în ajutorul refugiaților din Ucraina.

Maia Morgenstern pune la dispoziție apartamentul său pentru refugiații din Ucraina

Maia Morgenstern, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. Celebra actriță a postat un mesaj emoționant pe contul ei de Facebook prin care a dezvăluită că este pregătită să pună la dispoziție apartamentul său refugiaților.

Actrița a recunoscut că este conștientă de riscurile ca bunele ei intenții să fie folosite în alte scopuri și că va încerca să evite orice manipulare, fiind impresionată de oamenii aflați în suferință.

„M-am tot gândit. M-am hotărât
Mi-am pus la dispoziție apartamentul. Pentru oameni aflați în suferință și în nevoi. O voi face într-un cadru organizat, prin intermediul unor organizații oficiale. Pentru a fi de folos, pentru ca bunele mele intenții să nu fie batjocorite, pentru a nu fi trasă pe sfoară, cum s-a mai întâmplat. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca unii și alții să profite de buna credință a oamenilor de bună credință. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca suferința semenilor noștri să fie folosită în scopuri nu tocmai cinstite. Da, știu, înțeleg. Îmi asum. Voi încerca să previn orice fraudă și orice manipulare. De orice fel. Și, cu toate acestea, susțin neîncetat:
Omenia trebuie să primeze.
Bunătatea”, este mesajul postat de Maia Morgenstern pe contul ei de Facebook.

Peste 33.000 de cetăţeni ucraineni sunt, în prezent, în România, dintre care 373 au aplicat pentru procedura de azil, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Acesta a mai precizat că, din 24 februarie şi până luni, la ora 6,00, au intrat în ţară 70.803 de cetăţeni ucraineni, iar 37.490 dintre aceştia au plecat din ţara noastră.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, în şedinţa de luni, 16 locaţii de cazare cu 1.149 de locuri în Capitală pentru refugiaţii din Ucraina.

Refugiaţii din Ucraina pot primi, la orice oră, informaţii utile la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590.

„Cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice reţea naţională sau internaţională) pot primi, la orice oră, informaţii utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România”, informează un comunicat al IGPF.

Citește și:
Soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor, despre care se credea că au fost uciși, sunt în viață

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people