„Putin nici nu știe ce urmează!”, afirmă Joe Biden. SUA interzic avioanele rusești din spațiul aerian american

Joe Biden și-a început discursul în Congres cu mai multe afirmații referitoare la conflictul din Ucraina, anunțând că interzice avioanele rusești în spațiul aerian american.

„Putin nici nu știe ce urmează!”, afirmă Joe Biden. SUA interzic avioanele rusești din spațiul aerian american

Joe Biden a avertizat Rusia că președintele Vladimir Putin „nici nu știe ce urmează”, când și-a început discursul privind starea Uniunii marți seara. Oficialul a spus că liderul rus „subestimează” aliații occidentali și poporul ucrainean. De asemenea, SUA au interzis avioanele rusești din spațiul aerian american.

Joe Biden a ținut un discurs în Congres despre conflictul din Ucraina

În urmă cu șase zile, Vladimir Putin din Rusia a căutat să zdruncine însăși temelia lumii libere, crezând că o poate face să se încline în modurile sale amenințătoare. Dar a calculat greșit. El a crezut că se poate întoarce în Ucraina și lumea se va schimba. În schimb, a întâlnit un zid de forță pe care nu l-a anticipat sau așteptat niciodată – a întâlnit poporul ucrainean. Nici nu știe ce urmează!”, a spus Biden, cu vicepreședintele Kamala Harris alături de el.

Biden și-a petrecut primele 12 minute ale discursului său vorbind despre Rusia și invazia din Ucraina, precum și despre răspunsul SUA și NATO. Președintele a promis că va elimina „câștigurile nelegiuite” ale oligarhilor și a reafirmat că nu va trimite forțe americane în Ucraina.

Totodată, în timpul discursului său, Biden a abordat problema inflației și intenționează să ofere mai multe fonduri poliției, să-i readucă pe americani la muncă pe măsură ce pandemia se apropie de sfârșit și să vindece „diviziunile politice” declanșate din cauza COVID-19.

SUA este alături de Ucraina

Comentariile au venit în timp ce noi explozii au zguduit Kievul marți seară, după ce Rusia a fost calificată drept „barbară” pentru că a bombardat un turn de televiziune din apropierea Memorialului Holocaustului Babyn Yar din capitala Ucrainei, pe locul unuia dintre cele mai mari masacre ale evreilor în timpul Holocaustului.

Noi, în Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean. De-a lungul istoriei noastre, am învățat această lecție. Când dictatorii nu plătesc un preț pentru agresiunea lor, provoacă mai mult haos, continuă să se miște.”, a mai spus Biden.

Mai mulți parlamentari și-au arătat solidaritatea cu Ucraina purtând culorile steagului lor. Alții purtau ace și eșarfe viu colorate, în timp ce Ucraina continuă să se confrunte cu un atac la scară largă din partea Rusiei.

„Împreună cu douăzeci și șapte de membri ai Uniunii Europene, inclusiv Franța, Germania, Italia, precum și țări precum Regatul Unit, Canada, Japonia, Coreea, Australia, Noua Zeelandă și multe altele, chiar și Elveția provoacă dureri Rusiei și sprijinind poporul Ucrainei. Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată.”, a mai afirmat președintele SUA.

Citește și:
Pepe va deveni tată pentru a treia oară. Iubita acestuia este însărcinată

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle