Noi detalii legate de muniția cu care Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins

Gloanțele folosite de Alec Baldwin pe platourile de filmare au fost reale, anunță autoritățile.

Noi detalii legate de muniția cu care Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins

În urma mai multor investigații, autoritățile din New Mexic au confirmat faptul că muniția folosită de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale filmului Rust era una adevărată. În cadrul conferinței de presă ce a avut loc ieri, oamenii legii au precizat că glonțul care l-a rănit pe Joel Souza și a omorât-o pe Halyna Hutchins era real. În plus, șeriful Adan Mendoza a dezvăluit că pe platoul de filmare au fost găsite 500 de cartușe, fiind vorba despre un „amestec de cartușe oarbe, cartușe goale și muniție reală”.

„Vom stabili cum (această muniție reală) a ajuns pe platoul de filmare, de ce a fost acolo, pentru că nu ar fi trebuit să fie acolo”, a mai adăugat Mendoza.

În ceea ce privește o posibilă urmărire penală, procurorul din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies a declarat că „toate opțiunile sunt pe masă în acest moment” și „nimeni nu este exclus”.

Un membru al echipei a declarat pentru People că Hannah Gutierrez Reed, femeia de doar 24 de ani responsabilă de supravegherea armelor, dăduse deja semne de incompetență, lăsând armele împrăștiate și la îndemâna oricui.

„Nu de puține ori căruciorul pe care ținea armele… Am fost la alte filmări, unde oamenii țin la siguranță și sunt profesioniști și profesioniști. Nimeni nu mânuiește acele arme în afară de armurier, și acesta le ține încuiate… Ea le ținea pe o masă cu rotile, uneori nesupravegheate, unde oricine putea să le ia, să umble cu ele.”

El a ținut să precizeze că zvonurile potrivit cărora tânăra a înlocuit un armurier mai experimentat sunt false și că ea a fost cea care s-a ocupat de arme încă din prima zi de filmări.

În ciuda acestor semnale de alarmă, sursa a spus că „eticheta pe platou” e să-ți vezi de treaba ta, la care te pricepi, și să nu comentezi nimic despre munca altora.

De asemenea,  gaffer-ul Serge Svetnoy, prieten și coleg de filmări al Halynei, a postat un mesaj îndurerat, adresat în special producătorilor de film care, pentru a economisi niște bani, nu țin cont de riscurile la care îi supun pe oamenii de pe platou:

„Da, eram umăr la umăr cu Halyna în timpul loviturii fatale care i-a luat viața și l-a rănit pe regizorul Joel Souza', a scris el. „O țineam în brațe în timp ce ea era pe moarte. Sângele ei era pe mâinile mele.

Vreau să-mi spun părerea despre motivul pentru care s-a întâmplat asta. Cred că am dreptul să o fac.

Este vina neglijenței și a neprofesionalismului.

Neglijența persoanei care trebuia să verifice arma pe platou și nu a făcut acest lucru; a persoanei care trebuia să anunțe că arma încărcată se afla pe platou și nu a făcut acest lucru; a persoanei care ar fi trebuit să verifice această armă înainte de a o aduce pe platou și nu a făcut-o.

Iar MOARTEA UNUI OM ESTE REZULTATUL!”, a spus Serge Svetnoy.

Citește și:
Hilaria, soția lui Alec Baldwin, primele declarații despre incidentul tragic în care a fost implicat soțul ei

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people