Semnele unui dezastru: echipa filmului Rust, produs de compania lui Alec Baldwin, rupe tăcerea

Mai mulți oameni care au participat la filmările Rust încep să vorbească despre lucrurile care au dus la moartea tragică a Halynei Hutchins.

Semnele unui dezastru: echipa filmului Rust, produs de compania lui Alec Baldwin, rupe tăcerea

Potrivit unui membru al echipei care a lucrat la filmul Rust, înainte de accidentul fatal care a avut loc săptămâna trecută și s-a soldat cu moartea operatoarei Halyna Hutchins, existaseră multiple semnale de alarmă privind siguranța pe platoul de filmare.

Joi, în New Mexico, Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită în timpul unei repetiții, împușcând-o mortal pe Hutchins, în vârstă de 42 de ani, și rănindu-l pe regizorul Joel Souza, în vârstă de 48 de ani.

Un membru al echipei a declarat pentru People că Hannah Gutierrez Reed, femeia de doar 24 de ani responsabilă de supravegherea armelor, dăduse deja semne de incompetență, lăsând armele împrăștiate și la îndemâna oricui.

„Nu de puține ori căruciorul pe care ținea armele… Am fost la alte filmări, unde oamenii țin la siguranță și sunt profesioniști și profesioniști. Nimeni nu mânuiește acele arme în afară de armurier, și acesta le ține încuiate… Ea le ținea pe o masă cu rotile, uneori nesupravegheate, unde oricine putea să le ia, să umble cu ele.”

El a ținut să precizeze că zvonurile potrivit cărora tânăra a înlocuit un armurier mai experimentat sunt false și că ea a fost cea care s-a ocupat de arme încă din prima zi de filmări.

În ciuda acestor semnale de alarmă, sursa a spus că „eticheta pe platou” e să-ți vezi de treaba ta, la care te pricepi, și să nu comentezi nimic despre munca altora.

Tot ieri, gaffer-ul Serge Svetnoy, prieten și coleg de filmări al Halynei, a postat un mesaj îndurerat, adresat în special producătorilor de film care, pentru a economisi niște bani, nu țin cont de riscurile la care îi supun pe oamenii de pe platou:

„Da, eram umăr la umăr cu Halyna în timpul loviturii fatale care i-a luat viața și l-a rănit pe regizorul Joel Souza”, a scris el. „O țineam în brațe în timp ce ea era pe moarte. Sângele ei era pe mâinile mele.

Vreau să-mi spun părerea despre motivul pentru care s-a întâmplat asta. Cred că am dreptul să o fac.

Este vina neglijenței și a neprofesionalismului.

Neglijența persoanei care trebuia să verifice arma pe platou și nu a făcut acest lucru; a persoanei care trebuia să anunțe că arma încărcată se afla pe platou și nu a făcut acest lucru; a persoanei care ar fi trebuit să verifice această armă înainte de a o aduce pe platou și nu a făcut-o.

Iar MOARTEA UNUI OM ESTE REZULTATUL!

Sunt sigur că am avut profesioniști în fiecare departament, mai puțin în unul: cel responsabil de arme. O femeie de 24 de ani nu poate fi profesionistă cu armele; nu există nicio posibilitate ca prietena ei mai mult sau mai puțin de aceeași vârstă – de la școală, din cartier, de pe Instagram sau Dumnezeu știe de unde altundeva -, să poată fi profesionistă în acest domeniu.

Profesioniștii sunt oamenii care au petrecut ani de zile pe platouri, oameni care cunosc această meserie de la A la Z. Aceștia sunt oamenii care au siguranța pe platou la nivel de reflexe; nu trebuie să li se spună să pună sacul de nisip pe un trepied, să fixeze scara pe scenă sau să îngrădească locul exploziei. O au în sânge.

Mă uit la voi, Producătorii!

Avem o muncă fascinantă și uimitoare, dar este și periculoasă. Filmăm la munte, în apă, sub apă. Avem explozii, împușcături, accidente de mașină, lucrăm cu electricitate și multe altele.

Pentru a economisi un ban, angajați, uneori, oameni care nu sunt pe deplin calificați pentru o slujbă complicată și periculoasă, și riscați viețile celorlalți și viețile voastre, de asemenea.

Înțeleg că luptați mereu pentru buget, dar nu puteți permite să se întâmple așa ceva. Ar trebui să existe întotdeauna cel puțin un profesionist în fiecare departament, care cunoaște meseria. Este o necesitate absolută să eviți o tragedie precum cea a Halynei.

Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trecut eu, prin ce au trecut soțul ei @Matt Hutchins și fiul ei Andros și actorul Alec Baldwin, căruia i s-a înmânat o armă pe platou. El trebuie să trăiască cu gândul că a luat viața cuiva din cauza unor oameni neprofesioniști.

Stimați producători, angajând profesioniști, vă bucurați de liniște sufletească pentru voi și pentru oamenii din jurul vostru. Este adevărat că profesioniștii pot costa puțin mai mult și uneori pot fi puțin mai pretențioși, dar merită. Nici un ban economisit nu face cât VIAȚA cuiva!

Și, în sfârșit, dragi Producători, vă rog să vă amintiți că nu voi sunteți cei care oferiți oportunități oamenilor pe care îi angajați să-și facă banii; oamenii pe care îi angajați sunt cei care vă ajută să vă faceți banii. Țineți minte asta!”

Citește și:

Alec Baldwin, față în față cu familia Halynei Hutchins care a decedat în urma incidentului de la filmări

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people