Motivul pentru care Prințul Harry și Prințul William nu vor sta unul lângă celălalt la înmormântarea Prințului Philip

Prințul Harry și Prințul William nu vor sta unul lângă celălalt în timpul procesiunii funerare organizate pentru Ducele de Edinburgh.

Motivul pentru care Prințul Harry și Prințul William nu vor sta unul lângă celălalt la înmormântarea Prințului Philip

Ieri, Palatul Buckingham a dezvăluit noi detalii despre funeraliile Prințului Philip, care vor avea loc la capela St. George a Castelului Windsor. Atât Prințul William, cât și Prințul Harry vor participa la înmormântarea bunicului lor, însă cei doi nu vor sta unul lângă celălalt.

Potrivit Palatului Buckingham, cei doi frați vor fi despărțiți de vărul lor, Peter Phillips. În ceea ce privește a doua parte a procesiunii, Prințul William va merge alături de Peter, iar în spatele lor se vor afla Prințul Harry și David Armstrong-Jones, fiul Prințesei Margaret și a lui Antony Armstrong-Jones.

Această decizie a iscat o sumedenie de controverse, mulți crezând că a fost luată în urmă divergențelor dintre cei doi frați. Însă, zvonul a fost infirmat de un reprezentant al Palatului Buckingham, care a declarat că este „o schimbare practică, mai degrabă decât o încercare de a trimite un mesaj. Este o înmormântare și nu vom fi implicați în percepțiile dramatice. Aranjamentele au fost aprobate și reprezintă dorințele Majestății Sale.”

De asemenea, Palatul Buckingham a anunțat în weekend că Prințul Harry va participa la înmormântare și, într-adevăr, acesta a ajuns duminica trecută în Marea Britanie și se află, momentan, în carantină.

Restricțiile de călătorie impuse în UK în acest moment sunt extrem de aspre. Călătoriile internaționale sunt interzise, iar cei care încearcă să încalce această interdicție pot primi o amendă de 5000 de lire. Cu toate acestea, Prințul Harry a beneficiat de o excepție la regulă, care prevede că rudele au voie să vină în Marea Britanie pentru a lua parte la înmormântarea cuiva drag.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în incinta Castelului Windsor, respectându-se restricțiile COVID-19 care prevăd participarea a maxim 30 de oameni la eveniment. Din acest motiv, de exemplu, cei trei copii pe care îi au Prințul William și Kate Middleton – Prințul George (7 ani), Prințesa Charlotte (5 ani) și (Prințul Louis, care va împlini 3 ani pe 23 aprilie) – nu vor participa la ceremonie. Chiar și așa, aceasta va fi în concordanță cu dorințele personale ale Prințului Philip.

Citește și:
Planurile pentru înmormântarea Prințului Philip au fost făcute publice

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people