Gestul extraordinar făcut de Regină pentru Prințul Harry și înmormântarea Prințului Philip

De ce au ales membrii familiei regale cu grade militare să se îmbrace în civil la înmormântarea Prințului Philip.

Gestul extraordinar făcut de Regină pentru Prințul Harry și înmormântarea Prințului Philip

Prințul Charles, Prințul William, Prințesa Anne și Prințul Edward, adică o parte dintre membrii familiei regale care dețin grade militare, vor participa la înmormântarea Ducelui de Edinburgh în haine civile de doliu.

Motivul acestei decizii este din respect pentru Prințul Harry căruia, în urma renunțării Ducilor de Sussex la îndatoririle lor regale, i-au fost retrase și toate titlurile militare onorifice.

Harry, care a slujit în armata britanică timp de un deceniu și a luptat în Afganistan, și-a pierdut cele trei titluri militare onorifice (căpitan general al Royal Marines, comandant aerian onorific al RAF Honington și comandor-șef, nave mici și scufundări, al comandamentului naval regal). El ar avea voie să-și poarte medaliile la eveniment, dar nu și uniforma.

Deși în mod normal perioada obligatorie de izolare după aterizare este de 10 zile, Harry petrece numai cinci zile în carantină la Frogmore Cottage, urmate de obligativitatea de a arăta un test COVID-19 negativ și de a respecta toate regulile de distanțare socială.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în incinta Castelului Windsor, respectându-se restricțiile COVID-19 care prevăd participarea a maxim 30 de oameni la eveniment. De-asta, de exemplu, cei trei copii pe care îi au Prințul William și Kate Middleton – Prințul George (7 ani), Prințesa Charlotte (5 ani) și (Prințul Louis, care va împlini 3 ani pe 23 aprilie) – nu vor participa la ceremonie. Chiar și așa, aceasta va fi în concordanță cu dorințele personale ale Prințului Philip.

„Deși acesta este în mod natural un moment de tristețe și doliu pentru familia regală și pentru mulți alții care l-au cunoscut și l-au admirat pe ducele de Edinburgh,” a declarat un purtător de cuvânt de la Buckingham Palace, „sperăm că zilele următoare vor fi văzute și ca o oportunitate de a sărbători o viață remarcabilă: remarcabilă atât în ceea ce privește vasta sa contribuție cât și moștenirea durabilă.”

Oficialii Palatului Buckingham îi roagă pe toți cei care doresc să își arate sprijinul față de familia regală britanică să rămână acasă și să urmărească ceremonia la televizor, adunările publice fiind încă restricționate din cauza pandemiei.

Citește și:

Ce avere impresionantă a lăsat în urmă Prințul Philip 

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people