Ce avere impresionantă a lăsat în urmă Prințul Philip

De-a lungul celor șapte decenii în care a slujit coroana britanică, Prințul Philip a acumulat o avere ce se ridică la 25 de milioane de euro.

Ce avere impresionantă a lăsat în urmă Prințul Philip

Prințul Philip a murit vinerea trecută la vârsta de 99 de ani. Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a căsătorit în 1947 cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii, fiind astfel cel mai longeviv consort din istoria țării.

Potrivit ziarulului spaniol ABC, citat de Agerpres, Prințul Philip ar fi strâns o avere impresionantă în cele șapte decenii cât s-a aflat în funcție. Suma pe care Ducele de Edinburgh a lăsat-o moștenitorilor săi se ridică la aproape 25 de milioane de euro.

Prințul Philip primea o sumă considerabilă din partea Parlamentului, de peste 400.000 de euro anual pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocația era plătită din banii cetățenilor britanici, iar acesta s-a bucurat de ea până în 2017, când a renunțat la funcțiile pe care le deținea, anunță Digi 24.

De asemenea, Regina Elisabeta a II-a împărțea cu Prințul Philip veniturile sale anuale pe care le obținea de pe urma Ducatului de Lancaster. Scopul Ducatului de Lancaster este a garanta un venit constant pentru Ducele de Lancaster (acesta este titlu atribuit monarhului încă din 1399.) Se pare că valoarea Ducatului de Lancaster ar fi în jur de 600 de milioane de euro, și că Regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro, anunță Digi 24.

Pe lângă toate aceste venituri, familia regală britanică deține și numeroase proprietăți imobiliare, dar și colecții de artă. Toate acestea fac ca averea totală a familiei să se ridice la aproximativ un miliard de euro.

Înainte de a se retrage oficial din viața publică în august 2017, Prințul Philip a îndeplinit un număr impresionant de angajamente, mai exact 22.219, precum și vizite în străinătate, în special de când a părăsit serviciul militar activ în 1952, reprezentând-o pe Regina Elisabeta a II-a la numeroase evenimente și organizații caritabile în întreaga lume. Și-a dedicat timpul și în ceea ce privește eforturile filantropice. În perioada anilor 1981-1996 a fost președinte al World Wildlife Fund (WWF). 

Citește și:
Prințul Harry, omagiu emoționant adus bunicului său, Prințul Philip

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people