Ce reguli stricte trebuie să respecte Prințul Harry ca să participe la înmormântarea bunicului său

Prințul Harry va trebui să respecte niște reguli foarte stricte pentru a lua parte la înmormântarea Ducelui de Edinburgh.

Ce reguli stricte trebuie să respecte Prințul Harry ca să participe la înmormântarea bunicului său

Sâmbătă, într-o capelă a Castelului Windsor, va avea loc ceremonia funerară a Prințului Philip, un eveniment care, în ciuda pandemiei de coronavirus și a faptului că la el pot participa numai 30 de persoane, va fi cu siguranță un tribut emoționant pentru longevivul consort al Reginei Elisabeta a II-a.

Palatul Buckingham a anunțat în weekend că Prințul Harry va participa la înmormântare și, într-adevăr, acesta a ajuns duminica trecută în Marea Britanie și se află, momentan, în carantină.

Restricțiile de călătorie impuse în UK în acest moment sunt extrem de aspre. Călătoriile internaționale sunt interzise, iar cei care încearcă să încalce această interdicție pot primi o amendă de 5000 de lire. Cu toate acestea, Prințul Harry a beneficiat de o excepție la regulă, care prevede că rudele au voie să vină în Marea Britanie pentru a lua parte la înmormântarea cuiva drag.

Deși în mod normal perioada obligatorie de izolare după aterizare este de 10 zile, Harry va petrece numai cinci zile în carantină, urmate de obligativitatea de a arăta un test COVID-19 negativ și de a respecta toate regulile de distanțare socială.

„Poți părăsi locul de autoizolare în circumstanțe limitate, inclusiv din motive de compasiune,” prevăd regulile. „Acestea includ participarea la înmormântarea unui membru al gospodăriei, a unui membru apropiat al familiei sau a unui prieten”.

Prințul Harry a trimis un comunicat de presă prin care i-a adus un omagiu regretatului său bunic, pe care l-a descris ca fiind „un om al datoriei, de onoare şi cu un pronunţat simţ al umorului.”

„Dar pentru mine,” a scris Harry „la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final. Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: Haideţi, terminaţi odată cu asta!.”

Citește și:

Părerea suprinzătoare a Prințului Philip despre interviul dat de Harry și Meghan lui Oprah

Foto: Arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people