Mitică Popescu s-a stins din viață în urma unei afecțiuni grave. Primele declarații ale familiei: „A înfruntat totul”

Mitică Popescu s-a stins din viață la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 86 de ani.

Mitică Popescu s-a stins din viață în urma unei afecțiuni grave. Primele declarații ale familiei: „A înfruntat totul”

Mitică Popescu s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, după ce s-a luptat multă vreme cu o afecțiune gravă. Familia regretatului artist a făcut primele declarații în urma decesului său prin intermediul unui comunicat făcut public.

Mitică Popescu a murit

Actorul a fost cunoscut publicului larg pentru celebrul său rol, Cocoşilă, din filmul „Moromeţii”, dar și prin prisma emisiunii D’ale lu’ Mitică. Acesta se afla la Spitalul Elias de câteva săptămâni, după ce suferise un accident vascular cerebral. Potrivit comunicatului transmis de Hotnews, Mitică Popescu suferea de afecțiuni grave, însă a înfruntat boala până în ultima clipă.

Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre ‘monștrii sacri’ ai teatrului și filmului românesc. S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă. Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături„, arată familia actorului într-un comunicat transmis HotNews.ro.

Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936 și a jucat în cea mai mare parte a carierei sale la Teatrul Mic. A interpretat sute de roluri și a debutat în 1973, în piesa „Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel. Apoi a făcut parte din distribuția spectacolul „Matca” de Marin Sorescu. A rămas fidel acestui teatru, unde a jucat până în 2010, potrivit Agerpres.

Totodată, publicul era obișnuit în ultimele două decenii să îl urmărească la TVR 2 în emisiunea sa, D’ale lu’Mitică, care în 24 de ani a bătut recorduri peste recorduri.

Citește și:
INNA a fost cerută în căsătorie de către iubitul ei, Deliric. Cum arată inelul de logodnă al artistei

FOTO: TVR2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people