Impresionanta rochie de mireasă a Prințesei Diana este expusă la Palatul Kensington

Celebra rochie pe care Prințesa Diana a purtat-o în urmă cu 40 de ani, în ziua nunții sale, este expusă la Palatul Kensington.

Admiratorii Prințesei Diana au ocazia să vadă în perioada 3 iunie 2021 – 2 ianuarie 2022 celebra rochie pe care aceasta a purtat-o în ziua nunții sale. Rochia de mireasă este expusă la Palatul Kensington, fiind prezentată în cadrul expoziției „Royal Style in the Making.”

Aceasă expoziție este instalată în Orangery, o extensie a Palatului Kensington. Este pentru prima dată când rochia este expusă la Palat din 1995. Expoziția începe cu o lună înainte ca Prințesa Diana să fi împlinit vârsta de 60 de ani. Atât Prințul William, cât și Prințul Harry și-au dat acordul ca rochia purtată de mama lor să fie prezentată în cadrul expoziției temporare.

Organizatorii expoziției menționează faptul că rochia este considerată acum printre „cele mai faimoase rochii de mireasă din istorie.” În cadrul unui videoclip prezent la expoziție, Elizabeth Emanuel, cea care a creat rochia, își amintește că Prințesa Diana o rugase pe ea și pe soțul ei să îi facă rochia de mireasă. „A fost unul dintre acele momente ciudate în care îți dai seama că viața ta nu va mai fi niciodată la fel”, povestește aceasta.

Nunta regală a Prințesei Diana cu Prințul Charles a avut loc pe 29 iulie 1981 și au fost prezenți 2.500 de invitați. La vremea respectivă, suma cheltuită a fost de 48 de milioane de dolari, însă dacă luăm în calcul inflația și încercăm să aproximăm cât ar însemna acești bani în prezent, am ajunge la 110 milioane de dolari.

Ceremonia a avut loc la Catedrala Sfântului Paul, iar Diana a purtat o rochie impresionantă, croită din dantelă prețioasă, foarte veche. Rochia a fost creată de cuplul David și Elizabeth Emanuel și a conținut 10.000 de perle, dantelă și o trenă lungă de aproape opt metri. 

Anul acesta se împlinesc 24 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident tragic de mașină, la vârsta de 36 de ani. În anul 2017, Prințul Harry și Prințul William au dezvăluit prin intermediul unei declarații comune că plănuiesc amplasarea unei statui în grădinile Palatului Kensington. Statuia, care a fost realizată de artistul Ian-Rank Broadley, va fi instalată în Grădina Sunken pe data de 1 iulie 2021, atunci când Prințesa Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Admiratorii familiei regale așteaptă cu nerăbdare acest eveniment în special pentru faptul că i-ar putea apropia pe cei doi, având în vedere neînțelegerile din ultima perioadă.

Citește și:
E oficial! BBC recunoaște că Prințesa Diana a fost manipulată pentru a le acorda interviul exploziv din 1995. Reacțiile lui William și Harry

Foto: Profimedia, Instagram, Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
Mai multe din people