Familia Halynei Hutchins reacționează după ce Alec Baldwin a fost acuzat de omor din culpă

Familia Halynei Hutchins reacționează după ce procurorii americani au declarat că îl acuză pe Alec Baldwin de omor din culpă. Ce au declarat aceștia?

Familia Halynei Hutchins reacționează după ce Alec Baldwin a fost acuzat de omor din culpă

Familia Halynei Hutchins a făcut declarații după ce Alec Baldwin a fost acuzat în mod oficial de omor din culpă. Halyna Hutchins a decedat pe 21 octombrie 2021, după ce a fost împușcată accidental de actor pe platourile de filmare ale producției Rust. În cadrul accidentului, regizorul Joel Souza a fost, de asemenea, rănit. Acuzațiile procurorilor îi vizează atât pe Baldwin, cât și pe Hannah Gutierrez-Reed, persoana care se ocupa de siguranța armelor în cadrul proiectului.

Procurorii Mary Carmack-Altwies și Andrea Reb din Santa Fe au anunțat că încadrarea faptelor comise accidental de cei doi va fi omor din culpă, iar familia Halynei Hutchins a reacționat, prin intermediul avocatului Brian J. Panish:

„Vrem să le mulțumim șerifului și procurorului din Santa Fe pentru că au dus la capăt o investigație minuțioasă și au determinat faptul că acuzațiile de omor din culpă sunt cele care se impun pentru uciderea Halynei, care a avut loc din lipsă de preocupare pentru viața ei. (…) Și investigațiile noastre independente arată că aceste acuzații se impun. Este o sursă de confort pentru familie să știe că, în New Mexico, nimeni nu este deasupra legii. Susținem acuzațiile și vom coopera complet cu acuzarea și sperăm că sistemul de justiție lucrează pentru a proteja publicul și pentru a-i face responsabili pe cei care au încălcat legea.”

Conform declarațiilor făcute publice de procurori, regizorul secund David Halls a semnat o înțelegere conform căreia a recunoscut folosirea neglijentă a unei arme mortale.

Deși familia Halynei Hutchins susține în totalitate intențiile procurorilor care au arătat că „dacă Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed sau David Halls și-ar fi făcut treaba, Halyna Hutchins ar fi fost în viață azi”, avocații acuzaților susțin nevinovăția acestora.

Avocatul lui Alec Balwin, Luke Nikas, a declarat:

„Această decizie distorsionează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o eroare judiciară gravă. Alec Baldwin nu avea nici un motiv să creadă că există un glonț adevărat în armă sau oriunde altundeva pe platou. S-a bazat pe experiența profesioniștilor cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu are muniție adevărată. Vom combate aceste acuzații și vom câștiga.”

Citește și:
Apar noi detalii despre moartea Lisei Marie Presley. Menajera vedetei, apel înfiorător la 911

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people