Alec Baldwin, noi declarații despre procesul în care este implicat pentru moartea colegei sale, Halyna Hutchins

Alec Baldwin este dat în judecată de familia regizoarei Halyna Hutchins, directorul de imagine a filmului „Rust”. Actorul a împușcat-o din greșeală cu o armă de recuzită.

Alec Baldwin, noi declarații despre procesul în care este implicat pentru moartea colegei sale, Halyna Hutchins

Luna trecută, familia Haylinei Hutchins a intentat un proces împotriva lui Alex Baldwin, susținând că atitudinea nepăsătoare și tăierea costurilor de producție au contribuit la moartea regizoarei. În acest weekend, actorul în vârstă de 63 de ani a participat la Festivalul Internațional de Film Boulder, unde a făcut o serie de declarații despre procesul în care este implicat.

„Aveți un grup de oameni, oameni implicați în proces, care au o atitudine de genul ‘Oamenii care sunt neglijenți nu au bani și oamenii care au bani nu sunt neglijenți'”, a declarat Baldwin, potrivit CNN.

„Toată cariera mea nu am avut niciun incident, și m-am bazat pe experții care declarau că arma e sigură și nu am avut nicio problemă și apoi s-a întâmplat asta. Bineînțeles, e un lucru incredibil, nici măcar nu știu ce să zic”, a adăugat actorul. „Când o persoană, a cărei sarcină este să se asigure că arma este sigură, înmânează arma altei persoane, a cărei treabă este să o verifice pentru a doua oară și aceasta ți-o dă ție, declari că arma este sigură”, a mai spus Alec.

În urma mai multor investigații, autoritățile din New Mexic au confirmat deja faptul că muniția folosită de Alec Baldwin pe platourile filmului Rust era una adevărată. În cadrul conferinței de presă, oamenii legii au precizat că glonțul care l-a rănit pe Joel Souza și a omorât-o pe Halyna Hutchins era real. În plus, șeriful Adan Mendoza a dezvăluit că pe platoul de filmare au fost găsite 500 de cartușe, fiind vorba despre un „amestec de cartușe oarbe, cartușe goale și muniție reală.”

Doar că, în primul interviu televizat pe care l-a acordat de la tragica moarte a operatoarei, întrebat dacă a apăsat pe trăgaciul pistolului care a ucis-o, Baldwin a spus, cu maximă convingere: „Nu s-a apăsat pe trăgaci. Eu nu am apăsat pe trăgaci.” „Deci nu ai apăsat niciodată pe trăgaci”, a repetat jurnalistul, ca să se asigure că a înțeles bine. „Nu, nu, nu. Nu aș îndrepta niciodată o armă spre cineva pentru ca apoi să o declanșez, niciodată”, a spus Baldwin.

Departamentul șerifului din Santa Fe s-a văzut obligat să răspundă acestei afirmații surprinzătoare, care contrazice informațiile de până acum.

„Pistoalele nu se declanșează pur și simplu”, a declarat șeriful Adan Mendoza la Fox News. „Așa că orice trebuia să se întâmple pentru a manipula arma de foc, el a făcut-o și a fost în mâinile lui.”

În urma întrebărilor adresate experților în arme din industria cinematografică, Buzzfeed News a aflat că „este posibil să tragi cu arma fără a apăsa în mod intenționat trăgaciul. Dacă percutorul e armat, ar putea fi nevoie doar de o ușoară atingere sau apăsare pe trăgaci pentru a descărca pistolul.”

Citește și:
Sean Penn vorbește despre întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „curaj, demnitate și iubire…'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people