„O armă nu se declanșează singură”. Șeriful din Santa Fe, mirat de declarațiile recente ale lui Alec Baldwin

Șeriful din Santa Fe a reacționat la declarațiile pe care Alec Baldwin le-a dat într-un interviu difuzat ieri în SUA.

„O armă nu se declanșează singură”. Șeriful din Santa Fe, mirat de declarațiile recente ale lui Alec Baldwin

Cazul Alec Baldwin devine tot mai încâlcit pe măsură ce trece timpul.

În urma mai multor investigații, autoritățile din New Mexic au confirmat deja faptul că muniția folosită de Alec Baldwin pe platourile filmului Rust era una adevărată. În cadrul conferinței de presă, oamenii legii au precizat că glonțul care l-a rănit pe Joel Souza și a omorât-o pe Halyna Hutchins era real. În plus, șeriful Adan Mendoza a dezvăluit că pe platoul de filmare au fost găsite 500 de cartușe, fiind vorba despre un „amestec de cartușe oarbe, cartușe goale și muniție reală.”

Doar că săptămâna asta, în primul interviu televizat pe care l-a acordat de la tragica moarte a operatoarei, întrebat dacă a apăsat pe trăgaciul pistolului care a ucis-o, Baldwin a spus, cu maximă convingere: „Nu s-a apăsat pe trăgaci. Eu nu am apăsat pe trăgaci.” „Deci nu ai apăsat niciodată pe trăgaci”, a repetat jurnalistul, ca să se asigure că a înțeles bine. „Nu, nu, nu. Nu aș îndrepta niciodată o armă spre cineva pentru ca apoi să o declanșez, niciodată”, a spus Baldwin.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Departamentul șerifului din Santa Fe s-a văzut obligat să răspundă acestei afirmații suprinzătoare, care contrazice informațiile de până acum.

„Pistoalele nu se declanșează pur și simplu”, a declarat șeriful Adan Mendoza la Fox News. „Așa că orice trebuia să se întâmple pentru a manipula arma de foc, el a făcut-o și a fost în mâinile lui.”

În urma întrebărilor adresate experților în arme din industria cinematografică, Buzzfeed News a aflat că „este posibil să tragi cu arma fără a apăsa în mod intenționat trăgaciul. Dacă percutorul e armat, ar putea fi nevoie doar de o ușoară atingere sau apăsare pe trăgaci pentru a descărca pistolul.”

FBI este implicat în ancheta care încearcă în continuare să lămurească cine a adus muniție adevărată pe platoul de filmare al western-ului Rust.

Citește și:
Hilaria, soția lui Alec Baldwin, primele declarații despre incidentul tragic în care a fost implicat soțul ei

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video