David Attenborough i-a dăruit Prințului George un dinte de rechin, însă Malta revendică fosila

Ministrul Culturii al Maltei revendică fosila pe care David Attenborough i-a dăruit-o Prințului George, afirmând că face parte din patriomoniul țării.

David Attenborough i-a dăruit Prințului George un dinte de rechin, însă Malta revendică fosila

Zilele trecute, la Palatul Kensington a avut loc proiecția în aer liber a filmului David Attenborough: A Life On Our Planet. Producție marca Netflix prezintă cariera de peste 60 de ani a celebrului cercetător britanic David Attenborough, dar și provocările cu care planeta noastră se confruntă la momentul actual.

Membrii familiei regale au găzduit proiecția acestui documentar, acțiunea lor fiind o parte din misiunea pe care și-au însușit-o, și anume de a „aborda unele dintre cele mai mari provocări de mediu cu care planeta noastră se confruntă”.

Cu această ocazie, David Attenborough i-a oferit Prințului George, fiul Prințului William, un dinte de rechin. Nu numai că este un cadou inedit, însă a reușit și să nască o controversă.

Potrivit postării făcute pe pagina oficială de Twitter a familiei regale, dintele „aparține unui rechin uriaș, al cărui nume științific este carcharocles megalodon”, despre care se crede că a trăit în urmă cu aproximativ 23 de milioane de ani. De asemenea, dimensiunea la care această specie putea ajunge era una impresionantă, de aproximativ 16 metri.

Se pare că fosila a fost găsită de David Attenborough, în timpul unei vacanțe în Malta, la sfârșitul anilor ’60. În acest context, Malta revendică acest cadou pe care cercetătorul i l-a făcut Prințului George, afirmând că fosila trebuie expusă într-un muzeu local, pe insula unde a fost găsită.

„Există câteva artefacte care sunt importante pentru patrimoniul natural maltez și care au ajuns în străinătate și merită să fie recuperate”, a declarat Jose Herrera, ministrul Culturii pentru Times of Malta. Însă nu a oferit detalii despre modul în care intenționează să recupereze fosila, anunță CNN.

„Acordăm o mare atenție artefactelor istorice și artistice. Cu toate acestea, nu este întotdeauna și cazul istoriei noastre naturale. Sunt hotărât să fac o schimbare în aceast sens”, a adăugat ministrul maltez, potrivit site-ului CNN.

Citește și:
Prințul George a participat pentru prima dată alături de Kate Middleton și Prințul William la o vânătoare

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people