Couturier-ul Reginei Elisabeta a II-a s-a alăturat luptei împotriva Covid-19 și confecționează uniforme pentru cadrele medicale

În vremuri normale, Stewart Parvin se ocupă cu realizarea paltoanelor, rochiilor și costumelor pastelate ale Reginei Marii Britanii. De ceva timp încoace însă, atenția lui se orientează către un proiect mai stringent.

Couturier-ul Reginei Elisabeta a II-a s-a alăturat luptei împotriva Covid-19 și confecționează uniforme pentru cadrele medicale

Branduri de modă din toată lumea și-au concentrat în ultimul timp eforturile, folosindu-și fabricile de textile pentru a crea echipamente de protecție, vitale pentru personalul medical atât de greu încercat acum. Designerul care s-a alăturat cel mai recent acestui proces este Stewart Parvin, creatorul de modă responsabil pentru vestimentația nimeni alteia decât Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Într-o declarație din 7 aprilie pe Twitter designer-ul a transmis fanilor săi: „Grație unei donații fabuloase de țesături din partea „Classic Textiles” dar și a bunăvoinței câtorva dintre fetele noastre care s-au oferit voluntar pentru a coase, producem acum uniforme medicale pentru spitalul Frimley Park. Suntem foarte fericiți să putem oferi chiar și un mic ajutor minunatului nostru sistem de asistență medicală”.

Fundația Frimley Health NHS Trust, care se ocupă de Frimley Park alături de încă alte două spitale, a declarat că este foarte recunoscătoare lui Parvin pentru ajutor. „Motivul principal pentru care avem nevoie de mai multe uniforme este faptul că am redirecționat o mare parte a personalului nostru către diferite alte zone ale spitalelor, astfel încât a avea un stoc suplimentar este grozav”, a precizat un purtător de cuvânt pentru The Sunday Times.

Întrucât monarhul britanic se află în prezent în autoizolare la Castelul Windsor, iar evenimente regale majore, precum parada Trooping Color, Royal Ascot sau garden-party-urile Reginei au fost fie anulate, fie amânate din cauza pandemiei, Parvin are mai mult timp în această perioadă iar Regina îl sprijină.

După cum a menționat chiar ea într-o declarație publicată recent de Palatul Buckingham, Regina Elisabeta a II-a este în favoarea și susține ferm ajutorarea persoanelor la nevoie. „Sunt convinsă că poporul mi se va alătura în asigurarea că ceea ce faceți merită toată aprecierea noastră și că fiecare oră de muncă grea pe care o depuneți ne aduce cu un pas mai aproape de revenirea la vremuri mai normale”, a spus ea.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a le propune copiilor activități interesante pe care le pot face în izolare

Text: Daria Georgescu
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people