Concertul „Music For Hope”, susținut de Andrea Bocelli, a devenit cel mai urmărit eveniment de muzică clasică din istorie

Pe 12 aprilie, prima zi a Paștelui Catolic, într-un moment în care lumea întreagă a rămas nemișcată, tenorul italian Andrea Bocelli a adus publicului o interpretare emoționantă, care a fost lansată în exclusivitate pe YouTube.

Concertul "Music For Hope", susținut de Andrea Bocelli, a devenit cel mai urmărit eveniment de muzică clasică din istorie

Momentul unic, care deja a intrat în istoria muzicii cu peste 2,8 milioane de oameni care au urmărit materialul în același timp, a devenit și cel mai vizionat concert al unui artist de muzică clasică, de pe YouTube.

În doar 24 de ore, concertul video a adunat peste 28 de milioane de vizualizări, iar înainte de începere, peste 1 milion de oameni au așteptat interpretarea inegalabilă a îndrăgitului tenor.

Mai mult de atât, concertul „Music for Hope” a ajuns pe primul loc în topurile YouTube (Trending, Charts), în țări precum UK, SUA, Italia, Canada, Spania, Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Peru, Uruguay, Brazilia etc. În România, a ajuns pe poziția a 15-a.

Evenimentul muzical a reprezentat un program de muzică sacră, într-un moment de liniște totală, într-un oraș gol, cu restricții legate de libera circulație. Principalul scop a fost să fie livrat către public un mesaj de iubire, vindecare și speranță prin muzică, într-o etapă a vieții cotidiene în care este nevoie de aceste lucruri.

Andrea Bocelli a declarat că: „Sunt emoționat și încântat de multitudinea de reacții pozitive pe care le-am primit, care au fost peste așteptările noastre. Pentru un artist, momentul de pe 12 aprilie este motivul pentru care a sacrificat o viață întreagă, pentru un credincios și un catolic, ca mine, a fost confirmarea zâmbetului cu care Dumnezeu s-a uitat către noi, copiii lui. A fost o onoare incomensurabilă și un privilegiu pentru mine să-mi folosesc vocea ca rugă pentru milioane de oameni. Este un mic-mare miracol la care întreaga populație a globului a fost protagonistă și care îmi confirmă optimismul în ceea ce privește viitorul lumii. Mulțumesc tuturor celor care au muncit timp de câteva săptămâni, de la management până la casa de discuri, și, în special, celor care au distribuit acest moment cu noi, pentru a rămâne uniți.”

Acompaniat de către Emanuele Vianelli la orgă, Bocelli a interpretat live o serie de melodii, special alese și aranjate muzical pentru această ocazie. Printre melodiile incluse s-au numărat și „Ave Maria” sau „Panis Angelicus”.

Poți vedea întregul concert mai jos:

„Muzica are abilitatea de a uni comunități din întreaga lume, în moduri unice și monumentale. În aceste momente sensibile, ca cele în care ne aflăm, este foarte important să rămânem împreună și să ne conectăm prin intermediul muzicii. YouTube este onorat să participe în cadrul acestui eveniment inedit, în care lumea a devenit o familie muzicală, să asculte și să vadă interpretarea lui Andrea Bocelli, o zi care a intrat în istoria muzicii”, a declarat Lyor Cohen – Global Head of Music, YouTube.

La rândul sau, Dickson Stainer – Președinte & CEO al Global Classics & Jazz, Universal Music Group a adăugat: „Duminică, 12 aprilie, muzica lui Andrea Bocelli a ajuns instant la sufletele milioanelor de oameni. Acest eveniment este o demonstrație a unei munci de echipă incredibilă. Universal Music și Decca Records sunt onorate să fie parte din acest proiect”.

„Succesul acestui eveniment muzical ne arată că dorința pe care au avut-o oamenii a fost să împărtășească un moment de rugăciune și speranță. Vocea lui Andrea Bocelli a fost elementul care a ajutat în aceste momente dificile. Fără baiere, doar cu punți de iubire și solidaritate. Aceasta este esența evenimentului de duminică”, declara Filippo Sugar – Președintele Sugar Music.

Evenimentul, o invitație din partea orașului Milano și a catedralei Domului, a fost promovat de către Milano și Veneranda Fabbrica del Duomo, produs de către Sugar Music, Universal Music Group și Decca Records, cu o contribuție generoasă din partea YouTube.

Andrea Bocelli, prin intermediul fundației sale, este implicat într-o campanie legată de Covid-19 și a început să strângă fonduri pentru a ajuta spitalele să achiziționeze instrumente și echipamente necesare protejării cadrelor medicale. Cei interesați pot dona prin GoFundMe https://www.gofundme.com/f/wk67wc-abfxcamerino sau contactând Andrea Bocelli Foundation la adresa de email – [email protected]

Citește și:
Un club din Brașov a devenit adăpost pentru oamenii fără locuințe. De ce au făcut proprietarii asta?

Foto: LUCA ROSSETTI, COURTESY SUGAR SRL, DECCA RECORDS

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people