Ce îi răspunde Selly lui Daniel Funeriu, după criticile aduse de fostul ministru al Educației

Selly i-a răspuns printr-un clip postat pe YouTube lui Daniel Funeriu, după ce acesta l-a criticat și jignit pe cunoscutul vlogger.

Ce îi răspunde Selly lui Daniel Funeriu, după criticile aduse de fostul ministru al Educației

În ultima perioadă, s-a discutat tot mai mult despre problemele existente în sistemul de învățământ românesc, mai cu seamă de când celebrul vlogger Selly, pe numele său Andrei Șelaru, a publicat pe canalul său de YouTube un clip în care critică în mod virulent programa școlară, și nu numai. 

Selly a postat clipul pe 30 iunie, chiar în ziua în care a aflat notele de la Bacalaureat. Cu toate că titlul clipului este „Am picat bacu”, deși a obținut media 9.60, el justifică acest titlu prin faptul că a vrut să atragă atenția asupra neregulilor din educație. „Problema mea nu este cu vreun liceu sau cu vreun profesor, problema mea e cu programa școlară și cu materia care este predată în școlile din România. Ce învățăm noi la școală nu prea are legătură cu realitatea. Am spus în nenumărate rânduri că școala din România te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor.”

Clipul lui Selly a stârnit numeroase controverse, cu toate că el prezintă realitatea din România. Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a făcut o postare cu referire la videoclipul lui Selly, în care l-a numit pe acesta maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap.”

„Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă. (…) Conduita preventivă (a mașinii, nu a skate-ului) se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap, spune Daniel Funeriu pe Facebook.

Reacția lui Selly nu a întârziat să apară, el postând un alt clip în care îi răspunde lui Daniel Funeriu. „Un fost ministru al Educației a zis că ar fi o idee bună să mă numească „maimuță încălțată cu figuri în cap.” O insultă de-a dreptul devastatoare. Nu știu cum mai am tupeul să ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Desigur, aș putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă că, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf și ca ministru al Educației, dar chiar aș vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluții reale care ar putea funcționa ca să schimbe sistemul de învățământ, nu pe un tip care nu e în stare să facă declarații dacă nu-i șoptește cineva”, a spus Selly, făcând referire la un moment în care lui Daniel Funeriu i se șopteau răspunsurile la o conferință de presă de către Oana Badea, secretar de stat în minister, pe vremea când Funeriu era ministrul Educației.

„E ironic faptul că omul ăsta, fost ministru al Educației, este cel care a introdus camerele de luat vederi la bacalaureat ca să nu se mai șoptească răspunsurile. Dar nu mă mai iau de Funeriu, că poate omul nici nu a zis-o cu intenție, poate i-a șoptit cineva și aia e, poate omul e nevinovat”, a mai spus Selly.

Citește și:
Senatorul Lungu (PMP) șterge o întreagă categorie de oameni pentru că nu îi e clar ce toalete trebuie să folosească aceștia

Foto: Instagram, Pagina de Facebook Daniel P. Funeriu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people