Ce a declarat George Buhnici la audierea de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Derapajul lui George Buhnici din luna iulie a acestui an a stârnit un val de reacții și dezbateri în mediul online și nu numai.

Ce a declarat George Buhnici la audierea de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul derapajului lui George Buhnici, acesta riscând să fie amendat dacă se va dovedi că declarațiile fostului prezentator PRO TV sunt discriminatoare la adresa femeilor. Vloggerul a lipsit la primele audieri, însă s-a prezentat la cea care a avut loc pe 24 august. 

La audierea CNCD de pe 27 iulie, George Buhnici nu a fost prezent, iar avocata acestuia a oferit detalii despre absența vloggerului de la audiere și a cerut un nou termen.

„Avocata a cerut un termen pentru pregătirea mai temeinică a apărării. Dânsa a arătat că George Buhnici a suferit consecințe grave după acest incident. Mai precis, că George Buhnici a primit foarte multe amenințări cu moartea, dar și soția sa a fost amenințată cu violul. De aceea, a solicitat să aibă mai mult timp să își pregătească apărarea”, au declarat surse din CNCD pentru Libertatea.

În ceea ce privește audierea din luna august, George Buhnici și-a cerut scuze pentru declarațiile sale sexiste și misogine. 

„De data aceasta s-a prezentat. Discuțiile au durat aproximativ 30 de minute, iar George Buhnici și-a cerut scuze, ne-a spus că a primit amenințări cu moartea atât el, cât și soția lui. A avut o atitudine corectă la audieri”, au precizat surse din cadrul CNCD pentru Libertatea.

Verdictul va fi dat la începutul lunii septembrie, conform informațiilor ziarului. În cazul în care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va ajunge la concluzia că afirmațiile lui George Buhnici sunt discriminatoare, acesta poate primi o amendă între 2.000 și 100.000 de lei.

George Buhnici, care se afla pe plajă la festivalul Neversea, a ținut să emită păreri nesolicitate despre corpurile femeilor și despre cum ar trebui să arate ele în cadrul unui interviu acordat emisiunii „Xtra Night Show” de la Antena Stars. Declarațiile fostului prezentator de la PRO TV au făcut înconjurul Internetului românesc și au stârnit o mulțime de dezbateri și reacții în mediul online. Vloggerul și-a cerut scuze într-un video publicat pe canalul său de YouTube după mai bine de o săptămână de la derapajul său. 

„Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine. Și am văzut fete care arată foarte bine aici. Am văzut și fete care nu arată foarte bine şi nu aş vrea să mi se interpreteze, dar suntem la festival, putem să dăm vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus George Buhnici pentru Antena Stars.

George Buhnici nu s-a oprit din declarații. În aceeași emisiune menționată mai sus, acesta a făcut o remarcă cel puțin problematică despre soția lui, Lorena, alături de care are și o fiică, pe nume Ariana.

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”. Reporterul îi spune: „25”, iar Buhnici răspunde: „Mulțumesc, ai văzut.” Reporterul adaugă: „Dar nu-i minoră, cum ai zis!”, iar Lorena, soția lui George Buhnici, zice: „Nu, nu sunt, Doamne ferește!”. Ulterior, Buhnici precizează: „Auzi, dacă-ți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră! Că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese!”

Citește și:
Dani Oțil, atac subtil la adresa lui George Buhnici. Ce a transmis prezentatorul

Foto: Instagram George Buhnici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people