Câinii lui Joe Biden, alungați de la Casa Albă și trimiși acasă în Delaware

Mezinul Major a făcut ravagii la Casa Albă.

Câinii lui Joe Biden, alungați de la Casa Albă și trimiși acasă în Delaware

Luni, Champ și Major, cei doi ciobănești germani ai președintelui american Joe Biden, au fost duși acasă în Delaware.

Potrivit CNN, câinii au fost excluși de la Casa Albă după un incident cauzat de Major. Câinele mai mic al președintelui a mușcat, se pare, un membru al securității Casei Albe.

Instalarea celor doi ciobănești la Casa Albă a fost motiv de bucurie pentru iubitorii de câini, care, în timpul președinției lui Trump, nu au avut parte de tradiționalele fotografii adorabile cu animale de companie.

Spre deosebire de Champ, care e avansat în vârstă, bine dresat și mult mai liniștit, Major are doar 3 ani. El a fost adoptat de cuplul prezidențial de la Delaware Humane Association în noiembrie 2018, ceea ce îl face primul câine dintr-un adăpost care a locuit la Casa Albă de când aceasta este reședință prezidențială. Major a ajuns la adăpost alături de alți cinci pui, după ce au intrat în contact cu ceva toxic în casa unde se născuseră. Joe Biden s-a oferit imediat să-l ia pe Major în foster-care, dar până la urmă familia a decis să-l păstreze.

În noiembrie, Joe Biden s-a accidentat, după spusele sale, alunecând pe covor în timp ce se juca cu o minge adusă de zburdalnicul Major. Președintele a purtat o cizmă medicală pentru mers timp de câteva săptămâni.

Surse CNN au declarat că, de când s-a instalat în noua lui casă în ianuarie, Major „e cunoscut pentru comportament său agitat în repetate rânduri, incluzând sărituri, lătrături și capsări ale personalului și agenților de pază.”

Gravitatea mușcăturii provocate de Major nu este cunoscută. De asemenea, nu e clar dacă patrupedele vor rămâne în Delaware sau se vor întoarce la Washington. Reprezentanții Casei Albe nu au dat încă declarații presei privind incidentul și consecințele sale.

Citește și:

Lady Gaga, prima apariție în public de când bărbatul care îi plimba câinii a fost împușcat

Foto: Arhiva ELLE

Vezi şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people