Major și Champ, câinii lui Joe Biden, s-au instalat la Casa Albă

Câinii lui Joe Biden, doi ciobănești germani, își fac deja auzită prezența în noua lor reședință.

Major și Champ, câinii lui Joe Biden, s-au instalat la Casa Albă

Major și Champ au marcat cu un lătrat semnarea de către noul Președinte SUA a unui ordin executiv prin care ridică interdicția persoanelor transgender de a se înrola în armată. Interdicția fusese impusă de nimeni altul decât predecesorul său, Donald Trump.

Tot Donald Trump a fost primul președinte de la James K. Polk, 1845-1849, încoace care nu a adus cu sine niciun animal de companie.

Președintele Joe Biden i-a adus la Casa Albă pe Major și Champion, care au 2, respectiv 12 ani. Biden a avut și instruit ciobănești germani de mic copil, ceea ce se crede că l-a făcut să prefere rasa și mai târziu.

Champion a fost cumpărat în 2008 de la un crescător din Pennsylvania, după campania în urma căreia Barack Obama a câștigat primul mandat de președinte. Numele lui are valoare emoțională. Champ e și modul în care tatăl lui Biden își alinta fiul, ca să-l motiveze să își revină după o înfrângere.

Biden avea, de altfel, obiceiul de a oferi versiuni miniaturale de pluș ale lui Champ copiilor pe care i-a cunoscut pe când era vicepreședinție.

Povestea lui Major îl face, probabil, pe mezin, preferatul publicului. El a fost adoptat de cuplul prezidențial de la Delaware Humane Association în noiembrie 2018, ceea ce îl face primul câine dintr-un adăpost care locuiește la Casa Albă de când aceasta este reședință prezidențială.

Major a ajuns la adăpost alături de alți cinci pui, după ce au intrat în contact cu ceva toxic în casa unde se născuseră. Joe Biden s-a oferit imediat să-l ia pe Major în foster-care, dar până la urmă familia a decis să-l păstreze.

Animalele președinților americani au fost mereu subiect de știri și de fotografii adorabile. Obama i-a avut pe Sunny și Bo, doi câini de apă portughezi. Bill Clinton i-a avut pe Buddy, un labrador retriever, și pe Socks, o pisică adoptată. Cuplul JFK a adus cu sine o adevărată menajerie: un iepure, un canar, o pisică, mai mulți câini, hamsteri, ponei și papagali.

Citește și:

Cele mai adorabile animale de companie ale celebrităților 

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video