Amber Heard, cerere de apel la verdictul din procesul de defăimare pe care Johnny Depp l-a intentat împotriva sa

Amber Heard a cerut să facă apel la verdictul din procesul de defăimare intentat și câștigat de Johnny Depp.

Amber Heard, cerere de apel la verdictul din procesul de defăimare pe care Johnny Depp l-a intentat împotriva sa

Amber Heard a cerut să facă apel la verdictul în procesul de defăimare pe care fostul ei soț, Johnny Depp, l-a intentat împotriva sa. Actrița și echipa sa de avocați susțin că s-a produs o eroare în ceea ce privește verdictul juriului, după ce judecătorul i-a respins cererea lui Heard de anulare a procesului.

Amber Heard face apel

La 1 iunie, un juriu format din șapte persoane a dat verdictul, dându-i în mare parte dreptate lui Johnny Depp și acordându-i peste 10 milioane de dolari în despăgubiri. Aceștia au stabilit că Amber Heard l-a defăimat pe actor într-un articol de opinie din 2018 pe care l-a scris despre experiența personală cu violența domestică, deși nu a menționat numele acestuia în articol. În plus, juriul i-a acordat daune de 2 milioane de dolari pentru una dintre cele trei cereri de contracarare a defăimării.

După ce a făcut cunoscută intenția de a face apel la verdictul din Virginia, Amber Heard a oficializat acest lucru joi dimineață, când avocații ei au depus o notificare de apel la Circuit Court of Fairfax County.

„Credem că instanța a făcut erori care au împiedicat un verdict corect și echitabil, în conformitate cu Primul Amendament. Prin urmare, facem apel la verdict. Deși suntem conștienți că depunerea de astăzi va aprinde focurile pe Twitter, există măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a asigura atât echitatea, cât și justiția”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Heard într-un comunicat.

Judecătorul i-a respins cererea de anulare a procesului

Un reprezentant al lui Depp nu a răspuns imediat la solicitarea publicației PEOPLE pentru a comenta pe marginea acestui subiect. Decizia vine la o săptămână după ce judecătoarea Penney Azcarate a respins cererea lui Heard de anulare a procesului din cauza unei probleme care implică faptul că unul dintre jurați se pare că nu era convocat să facă parte din juriu.

Penney Azcarate a declarat că nu s-a găsit nicio dovadă de fraudă în rândul juraților și a menționat că echipa lui Heard a avut la dispoziție săptămâni întregi pentru a vorbi despre această eroare, în loc să aștepte până după un verdict nefavorabil. Echipa lui Depp a răspuns la moțiunea de după proces cu argumente similare înainte de decizia judecătorului.

Când judecătoarea a oficializat verdictul la sfârșitul lunii trecute, a decis că daunele vor fi însoțite de o dobândă anuală de 6% și a precizat că, dacă Heard va face apel, va trebui să depună o cauțiune pentru întreaga sumă a daunelor pe care le datorează. A doua zi după pronunțarea verdictului, avocata Elaine Bredehoft a declarat într-un interviu televizat că Amber Heard intenționează să facă apel și că actrița nu-și poate permite „absolut deloc” să plătească valoarea despăgubirilor.

Bredehoft a menționat în pledoariile finale că Amber Heard a acumulat 6 milioane de dolari în cheltuieli de judecată până în acel moment al procesului. Avocatul lui Johnny Depp, Benjamin Chew, a declarat ulterior, într-un alt interviu televizat, că, pentru actor, cazul „nu a fost niciodată despre bani, a fost vorba de refacerea reputației sale, iar el a făcut acest lucru”.

Citește și:
Daniel Pavel și iubita lui, fotografii din vacanța în Toscana

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people