Adda, despre tratamentul pe care îl urmează pentru problemele de sănătate cu care se confruntă: „Această boală îți dă o oboseală cronică”

Adda a povestit cum decurge și ce presupune tratamentul pe care îl urmează după ce a aflat care este boala de care suferă.

Adda, despre tratamentul pe care îl urmează pentru problemele de sănătate cu care se confruntă: "Această boală îți dă o oboseală cronică"

Adda a dezvăluit în urmă cu mai bine de o lună care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă. Cântăreața mărturisea că inițial i s-a pus un diagnostic greșit, dar după mai multe investigații, a fost diagnosticată cu borelioză și bartonella și a anunțat atunci că va urma o perioadă un tratament agresiv.

La vremea respectivă, Adda a precizat că se va retrage pentru un timp din lumina reflectoarelor, însă le-a promis fanilor că va păstra legătura cu ei prin intermediul rețelelor de socializare și le va povesti cum evoluează boala ei pe măsură ce a început tratamentul. În cadrul unui interviu recent pentru impact.ro, artista a făcut noi mărturisiri despre problemele de sănătate cu care se confruntă.

„Sunt bine, nu sunt refăcută. Tratamentul mai durează doi ani. Iau 26 de pastile pe zi. Mi-e rău de la ele, amețesc, m-am învățat cu stările astea.”

Cântăreața a povestit că în România se tratează cu dificultate afecțiunea de care suferă. Adda a precizat că este destul de greu de aflat de unde a luat aceste două bacterii, borelioza și bartonella.

„Borelioza și bartonella sunt două bacterii. E foarte greu de demonstrat de unde le-am luat, aceste bacterii pot fi transmise și de către țânțari. Ești la o terasă, la mare, sau la petrecere, de exemplu, lângă un lac, un țânțar te înțeapă și pe tine, după un altul. Nu am fost niciodată mușcată de căpușă, nu mi s-a descoperit această insectă în piele sau urmele vreunei mușcături. Poate fi și de la țânțar, pleoșniță, congenital. Din păcate, acestea sunt lucruri care în România nu prea se discută. În România se tratează foarte greu această afecțiune, sunt foarte puțini specialiști care se încumetă să facă asta. Țin legătura cu oamenii cu aceleași simptome și vorbim despre asta.”

În ceea ce privește tratamentul care mai durează doi ani, Adda trebuie să ia 26 de pastile pe zi timp de patru luni, iar ulterior va face injecții în următoarele 18 luni. 

„Patru luni trebuie să iau acele pastile, apoi 18 luni să fac injecții. Bine că există tratament. Pastilele le iau de două luni. Acum nu-mi mai paralizează fața, sunt mult mai bine. (…) Nu am ce face, nu vreau să fiu victimă, femeia care stă și plânge. Vreau să-mi trăiesc viața, m-a schimbat mult în bine ce s-a întâmplat, m-am dezvoltat mult la nivel spiritual, emoțional. M-am îmbunătățit eu ca om.”

Artista își păstrează optimismul și are parte de sprijinul familiei, în special de cel din partea soțului ei, Cătălin Rizea. Artista a spus că în cazul ei, boala a fost descoperită la timp. 

„Această boală îți dă o oboseală cronică, dar nici nu poți dormi. Lyme e boala cu o mie de fețe, are multe simptome, sunt mulți oameni cu simptome la psihiatrie, diagnosticați greșit, care apoi au murit. La mine era spre a doua fază, am descoperit-o oarecum din timp”, a declarat Adda pentru impact.ro. 

Citește și:
Adelina Pestrițu, confesiuni despre creșterea fiicei sale, Zenaida: „Încerc să mă autocontrolez'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people