Volodimir Zelenski, mesaj pentru Joe Biden. Ce i-a transmis președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a susținut un discurs în fața Congresului american și i s-a adresat lui Joe Biden.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Joe Biden. Ce i-a transmis președintele Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski a insistat că, în calitate de lider al Ucrainei, nu vede „niciun sens” în viață dacă „nu poate opri moartea” din a-i devasta țara. Acesta a ținut un discurs în fața Congresului SUA despre viață și moarte, aducând vorba despre cei 100 de copii care au fost uciși în Ucraina în timpul războiului cu Rusia.

Volodimir Zelenski a ținut un discurs în fața Congresului SUA

Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui Joe Biden să fie „liderul păcii”, în timpul unei declarații emoționante. De asemenea, acesta i-a rugat atât pe republicani, cât și pe democrați să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina.

După ce a arătat un videoclip devastator care contrastează Ucraina în vremuri pașnice cu atacurile terifiante cu care s-a confruntat țara de la invazia Rusiei, Volodimir Zelenski și-a încheiat discursul punctând cât de important este să conduci apelând la pace.

„Astăzi nu este suficient să fii liderul națiunii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii. Pacea în țara ta nu mai depinde doar de tine și de poporul tău. Depinde de cei de lângă tine și de cei care sunt puternici. A fi puternic nu înseamnă a fi slab. A fi puternic înseamnă a fi curajos și pregătit să lupți pentru viața și libertatea cetățenilor, ca cetățeni ai lumii, pentru drepturile omului, pentru libertate și pentru dreptul de a trăi decent și pentru dreptul de a muri când îți vine vremea și nu când vrea altcineva. Mă adresez președintelui Biden: sunteţi liderul naţiunii, vă doresc să fiţi liderul lumii, iar a fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii.”

În timpul discursului său, Volodimir Zelenski a cerut ca mai multe companii americane să retragă afacerile din Rusia și a cerut Congresului să impună noi sancțiuni țării. „Pacea este mai importantă decât venitul”, a spus el. Zelenski a pledat, de asemenea, pentru ajutor suplimentar, inclusiv sprijin financiar și arme, dacă este necesar.

Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri sprijinul Statelor Unite în lupta împotriva Rusiei. La scurt timp după ce armata rusă a invadat Ucraina, liderul a respins ofertele străine de a-l ajuta să fie evacuat din țară. În schimb, el a răspuns că vrea să apere Ucraina.

Citește și:
Contesa Alexandra Tolstoy, fosta soție a celui supranumit și „bacherul lui Putin”, declarații surprinzătoare la adresa liderului de la Kremlin

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle