Cum arată iahtul de 700 de milioane de euro care i-ar aparține lui Vladimir Putin

Vladimir Putin ar fi de fapt proprietarul unui super-iaht, lung de 140 de metri și cu șase etaje, aflat acum în șantierul naval din Marina di Carrara.

Cum arată iahtul de 700 de milioane de euro care i-ar aparține lui Vladimir Putin

Vladimir Putin ar fi de fapt proprietarul unui super-iaht, lung de 140 de metri și cu șase etaje, aflat acum în șantierul naval din Marina di Carrara, din Toscana, Italia și care este subiect de speculații de câteva luni.

Iahtul Șeherezada, despre care se spune că valoarează 700 de milioane de dolari, este obiectul unei investigații a autorităților italiene, pentru potențiale legături cu oligarhii ruși sancționați. Activiștii care îl susțin pe Alexei Navalnîi au declarat însă că iahtul este al președintelui rus Vladimir Putin.

Într-un videoclip publicat pe YouTube, jurnalista de investigație Maria Pevcik și activistul anticorupție Georgi Alburov susțin că o parte a personalului aflat pe iaht a lucrat pentru Serviciul Federal de Protecție (FSO) din Rusia, o agenție care se ocupă de securitatea oficialilor de rang înalt, inclusiv Vladimir Putin. Activiștii au solicitat autorităților italiene să sechestreze iahtul. „Sunt angajați ai statului, personal militar, și călătoresc în mod regulat în Italia pentru a lucra la misteriosul iaht”, a scris Pevchik pe Twitter.

„Este ca un mic oraș. Există multiple piscine, spa, sauna, teatru, săli de bal, sală de gimnastică, numeroase camere”, a declarat, sub anonimat, pentru The Sun unul dintre cei implicați în construcția iahtului.

„Fiecare suprafață este acoperită fie cu marmură, fie cu aur”, a mai declarat sursa.

Volodimir Zelenski a cerut Italiei să sechestreze iahtul Șeherazada

Într-un apel de marți către parlamentul italian, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Italiei să sechestreze iahtul, adăugând că Vladimir Putin și oligarhii lui au fost frecvent în vacanță în Italia și autoritățile de aici ar trebui să le sechestreze bunurile. „Nu fiți o stațiune pentru criminali. Sechestrați toate imobilele, conturile și iahturile, de la Șeherezada până la cele mai mici”, a spus Zelenski.

Iahtul Șeherezada se afșă acum acostat în șantierul naval din Marina di Carrara pentru reparații programate să fie finalizate anul viitor. Șantier naval este deținut de The Italian Sea Group, companie care reamenajează și construiește iahturi de lux.

Italian Sea Group a precizat într-o declarație de presă că va continua să facă reparațiile ce vor costa 6 milioane de euro și, potrivit documentelor aflate în posesia companiei, nava „nu este în proprietatea președintelui rus Vladimir Putin” și nici nu este deținută de un cetățean rus aflat pe lista de sancțiuni.

Mai multe imagini poți vedea AICI

Citește și:
Tinerii din Suceava, care s-au dus în Kiev să vadă dacă e război, au revenit acasă. Ce au povestit: „Nu m-am întâlnit cu niciun rus”

Foto: Arhiva ELLE, Alexey Navalny/YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle