Ce ai de câștigat atunci când ești într-o relație cu un bărbat cu inteligență emoțională mare

Oamenii cu inteligență emoțională au mai mult succes în viață decât cei cu un IQ mare, iar dacă partenerul tău de cuplu se încadrează în prima categorie ai un avantaj imens.

Ce ai de câștigat atunci când ești într-o relație cu un bărbat cu inteligență emoțională mare

Un bărbat cu inteligență emoțională mare este în mod cert de păstrat. Calitatea relației voastre va fi una mult mai bună, căci el va fi deschis la nevoile tale, la a comunica și a vă rezolva eficient și empatic problemele. Ce alte avantaje emoționale vei mai avea fiind în cuplu alături de el.

Este capabil de autoreglare

De câte ori nu ți s-a întâmplat în fostele relații ca partenerul să explodeze de la un detaliu prea puțin semnificativ? Să aibă accese de furie la care să asiști siderată, poate să te jignească, ca apoi să își ceară necontenit scuze? Bărbatul cu inteligență emoțională este capabil să își țină emoțiile în frâu, să îți răspundă din partea lui sănătoasă, nu dintr-un mod de a face față care e mai degrabă disfuncțional.

Își gestionează gândurile negative

Sigur, și în acest caz poate fi la un moment dat copleșit de gelozie, de negativism. Însă nu lasă aceste gânduri să preia controlul. Și ori își contraargumentează singur, găsind dovezi pentru cum se prezintă de fapt realitatea, ori verifică cu tine fără să cadă în capcana citirii gândurilor sau să ghicească viitorul.

Este dispus să te înțeleagă

Pentru a vă rezolva problemele este necesar să se pună în papucii tăi, ca și cum el este în locul tău. Adică să fie empatic. O trăsătură antrenată și în celelalte relații ale sale, nu doar de cuplu, ci și de prietenie sau familie. Nu consideră că deține adevărul absolut și tu greșești. Pentru el de fapt nu contează cine are dreptate. Ci cum experimentați o situație fiecare dintre voi și apoi ce puteți face pentru a ajunge la un consens confortabil pentru amândoi.

Nu te pune la zid

Inteligența lui emoțională ridicată îl ajută să se privească cu blândețe ori de câte ori face o greșeală, fără să se biciuiască inutil. Face demersurile pentru corectarea ei, și își ia de acolo lecțiile necesare. În acest context nu va deveni un tartor față de tine atunci când vei comite o eroare, și nu te vei lovi de un val de critici și umilințe.

Este capabil să facă față unui conflict

Ba chiar foarte bine. Da, și el își mai poate pierde cumpătul, însă la modul general nu este dramatic și nici nu întreține drama, nu intră în rol de victimă și nici nu te plasează pe tine acolo. Îl ajută foarte mult felul în care este conștient de emoțiile și gândurile sale, faptul că se cunoaște foarte bine.

Cu el nu ai zone gri

Nu există confuzie în ceea ce îl privește. Este direct, clar, transparent, își specifică foarte cuprinzător valorile și principiile pe care nu este dispus să le știrbească nici de dragul tău. Din fericire asta îți va da încredere, stabilitate și predictibilitate în ceea ce îl privește. Cu el granițele nu sunt difuze și nici rigide, îi cunoști limitele și înțelegi că e necesar să i le respecți.

Citește și:
Ce nu trebuie niciodată să uiți atunci când începi o nouă relație de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle