Negativismul îți afectează relația de cuplu? Ce poți face tu singură sau în doi

Negativismul tău a dus la multiple conflicte în cuplu? Există posibilități de prevenție, schimbări care țin de tine sau la care te poate ajuta și partenerul.

Negativismul îți afectează relația de cuplu? Ce poți face tu singură sau în doi

Negativismul aduce neplăceri în cuplul vostru. O continuă stare de îngrijorare, drobul de sare care stă să cadă permanent creează o atmosferă tensionată atât pentru tine cât și pentru partenerul tău de cuplu. Este momentul să iei atitudine.

Atenție la prieteni


Există în grupul vostru de prieteni persoane mai dramatice? Care pun paie pe foc și îți încurajează sau alimentează negativismul cu tot felul de scenarii apocaliptice? Este momentul să le pui limite clare, în prezența ta să se abțină. Ori rărești întâlnirile pentru a te proteja.

Fără social media ori timp limitat

Sexul și catastrofele vând cel mai bine. Ca atare pe social media vei întâlni o mulțime de postări, link-uri la articole cu titluri care mai de care mai șocante, cu un content extrem de negativ. Implicit, accesarea lor nu îți va face bine. Același lucru e valabil și pentru știrile de la televizor. Nu spune nimeni să nu mai fi conectată cu realitatea actuală, cu ce se petrece în lume sau în țara ta, ci să reduci substanțial timpul și consumul de astfel de conținut.

Scrie în jurnal

Un jurnal al emoțiilor, care îți permite să te ventilezi, să scoți la suprafață toate acele îngrijorări pe care îți este teamă sau rușine să le verbalizezi. Și care altfel s-ar aduna în tine și ar exploda…

Evaluează realitatea

De asemenea un alt jurnal va combate conținutul îngrijorărilor tale. Respectiv notează situația care te-a făcut să privești totul în cel mai negativ mod posibil. Apoi descrie în detaliu ce crezi că se va întâmpla, care ar fi probabilitatea, și la final ce se întâmplat de fapt în realitate. În felul acesta slăbești intensitatea gândurilor ulterioare, cât de mult vei crede în ele.

Meditație și yoga

Cel mai probabil ești ca un arc. Negativismul se manifestă și la nivel corporal, iar durerile de spate, de coloană cervicală, de cap nu vor întârzia să apară. O tensiune, încordare musculară e mereu prezentă. Oferă-i corpului repaus prin meditație și yoga. Ai nevoie să te relaxezi și să înveți să controlezi negativismul nu doar mental ci și comportamental. De asemenea fă plimbări lungi în natură și folosește natura ca pe o ancoră în aici și acum.

Evaluează raportul muncă/viață personală

Este posibil ca tot negativismul să fie puternic influențat de stilul tău de viață. Muncești enorm și nu mai ai deloc timp pentru tine, plăcerile tale, ce îți aduce bucurie? Viața personală este canibalizată de cea profesională? Sau te-ai dedicat prea mult familiei și simți că te-ai pierdut în acest rol? Ai luat o pauză de la viața profesională și asta ți-a afectat imaginea de sine?

Citește și:
Te cerți cu partenerul de cuplu? De ce tăcerea poate fi în avantajul tău, nu să ripostezi imediat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle