Căsătoria de probă sau de ce mutatul împreună este foarte util înainte de a oficializa relația

Mutatul împreună este o etapă specială în relație, încărcată de mult sens. Pentru unii e la fel sau mai importantă decât căsătoria.

Căsătoria de probă sau de ce mutatul împreună este foarte util înainte de a oficializa relația

Mutatul împreună nu reprezintă doar o eficientizare în materie de costuri și logistică, să ai toate hainele în același loc și să nu mai traversezi orașul dormind ba la unul, ba la celălalt. Avantajele practice sau pragmatice sunt destule, dar mai intervine un aspect ce are legătură cu conexiunea emoțională, experimentarea vieții reale împreună și un grad ridicat de asumare, în care, similar job-urilor, relația este… promovată.

Înveți să gestionezi disconfortul

Fiecare cu tabieturile lui, un partener dezordonat, celălalt ordonat, o ordine a executării lucrurilor pe care individual o aveți în mintea voastră. Locuind singuri încă exista o aură ce plana asupra relației, chiar dacă v-ați văzut în haine de casă și v-ați strâns în brațe mirosind a mâncare, după ce ați gătit împreună. Acum vă loviți de realitate și disconfortul care vine la pachet, fiind necesară o armonizare a obiceiurilor, credințelor, și ieșirii din luna de miere a cuplului.

Exersarea negocierii

Nu mai merge să pleci la tine acasă dacă te-a supărat cu ceva, căci deja ești la tine acasă cu el la comun. Așadar ieșirile de urgență sunt doar dormitorul sau o plimbare în jurul blocului sau a casei ca să te răcorești dacă ești nervoasă. Pentru a putea conviețui împreună este necesar să negociați. De la partea financiară la locul în dulap, responsabilitățile gospodăriei, supremația (împărțită) asupra telecomenzii etc.

Observați compatibilitatea reală

Mamele și bunicile deseori spuneau că ajungi să cunoști omul după ce stai cu el în casă, și poate nici atunci. Fără să mergem pe panta negativității, coabitarea este ocazia testării compatibilității. Dacă puteți trăi împreună și în ce condiții. Este un fel de trailer pentru căsătorie, fără acte, nuntă și schimbarea numelui.

Corectarea obiceiurilor disfuncționale

Culcat târziu în noapte și trezit foarte târziu a doua zi, ceea ce implică un program de lucru dat peste cap și puțin timp liber pentru sine. Absența sportului sau a mișcării, mâncare nesănătoasă sau în cantități foarte mari. Vizionarea filmelor pe bandă rulantă, fără a face ceva eficient. Plătirea cu întârziere a facturilor sau o dezorganizare semnificativă în plan financiar. Viața în doi poate contribui la ajustarea comportamentelor disfuncționale.

Sentimentul de echipă

Mutatul împreună poate să sporească sentimentul de securizare, de apartenență, de predictibilitate, de iubire, vă puteți simți mai importanți unul pentru celălalt și că relația se orientează și mai mult către un viitor împreună. Nu mai este doar dating, ci doi oameni care vor să își clădească o viață împreună și pornesc etapizat. Care împart responsabilitățile și asta îi unește și mai mult. Ba chiar unele cupluri fac copii și nu mai simt nevoia actelor ca să se considere o familie.

Atingerea mai ușoară a obiectivelor

Locuind în aceeași casă puteți economisi mai eficient pentru a lua o mașină, o casă mai mare. Puteți prelua din atribuții când celălalt este copleșit la serviciu sau are de învățat pentru o specializare, un curs, și ca atare să vă susțineți reciproc ori de câte ori este nevoie.

Citește și:
Cum să te protejezi dacă ai un iubit foarte negativist și critic

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle