Bărbatul cu care te întâlnești a fost singur mult timp? De ce acesta nu este un semnal de alarmă

Singurătatea lui îndelungată o vezi ca pe un semnal de alarmă. Dar sunt perspective ce nu fac din asta o problemă, ci un avantaj.

Bărbatul cu care te întâlnești a fost singur mult timp? De ce acesta nu este un semnal de alarmă

Ai cunoscut pe cineva, ați început să ieșiți și ești în plina sa analiză. Un semnal de alarmă pe care îl iei în calcul este faptul că a fost singur multă vreme. Iar asta te dă înapoi. Te gândești că are probleme de atașament, probleme de comunicare sau comportament și de aceea i s-au prăbușit relațiile, iar tu urmează să descoperi la rândul tău ce este în neregulă cu el. Sigur, există foarte bine această variantă, dar mai există și altele cu o conotație pozitivă.

Timp de vindecare

Poate neasumarea unei relații a avut legătură cu nevoia sa de doliu și vindecare. Inclusiv după o despărțire este necesar să ne facem procesul de doliu, ca atunci când pierdem pe cineva prin deces. Trecem prin negare, furie, negociere, tristețe și acceptare. Este mai degrabă sănătos să nu vrei să te implici într-o relație serioasă atunci când simți că nu poți și ești indisponibil emoțional.

Prioritizări

Nu toată lumea are aceleași valori și principii, nu toată lumea vrea să facă lucrurile în viață în aceeași ordine. Unii vor să se axeze pe carieră și să-și stabilizeze partea profesională, alții vor să călătorească, să descopere lumea și pe sine.

Cunoaștere de sine

Un timp de câțiva ani fără relație poate însemna și o autoexplorare temeinică. În care individul intră în contact cu propria persoană, explorează multiplele sale fațete. Știe ce îi place și ce nu, ce își dorește, care îi sunt limitele, ce și până unde poate să negocieze.

Independență

Un bărbat care a fost singur mult timp e un bărbat independent și foarte descurcăreț. Nu este dependent de o femeie și grija ei, și nu este dependent în relații. Când te simți bine cu propria ta singurătate înseamnă că te simți bine tu cu tine și ai o relație bună cu persoana ta. Ceea ce implică stimă de sine ridicată, încredere în sine, multă asumare.

Nu își pierde timpul

Tocmai pentru că are această relaționare optimă cu propria persoană pentru el timpul este valoros. Și preferă inclusiv o relaționare de calitate cu alte persoane, nu doar în relațiile de prietenie ci și în viața amoroasă.

Alege cu grijă

Poți fi sigură că se întâlnește cu tine pentru că vrea și îi place compania ta, este interesat real să te cunoască. Acest timp de singurătate îl face atent și implicat în alegerile lui, căci reflectă îndelung la ele.

Nu caută aprobarea nimănui

Nu este interesat de validarea socială, unde singurătatea este mai degrabă o stigmă. Nu caută să se înscrie în tipare sociale presetate și să acționeze ca atare. Să fie și el ca alți oameni doar pentru a fi integrat, aprobat. El dorește să trăiască în acord cu sine, nu să aibă o relație pentru că așa dă bine sau au toți prietenii lui.

Citește și:
Este tentant să fii infidelă? Ce beneficii personale și în cuplu îți aduce fidelitatea

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle