Este tentant să fii infidelă? Ce beneficii personale și în cuplu îți aduce fidelitatea

Să fii infidelă este o alegere conștientă, la fel cu a fi fidelă. Iar fidelitatea nu doar că ajută cuplul, ci te impactează pozitiv și pe tine.

Este tentant să fii infidelă? Ce beneficii personale și în cuplu îți aduce fidelitatea

Ai fost vreodată infidelă? Ce s-a întâmplat ulterior în relația voastră? Cum te-a afectat pe tine personal, dar cuplul? Gândul de a fi infidelă nu e neobișnuit și nu exclude neapărat iubirea față de partener. Iarba pare mai verde la vecini, iar atracția fizică sau mentală față de altcineva poate apărea și dacă ești fericită în cuplu, iar partenerul un bărbat extraordinar. Oamenii nu înșeală doar dacă nu le mai merge bine relația, s-au plictisit, ori diferențele de evoluție între parteneri sunt semnificative. Chiar poți întâlni pe cineva atractiv din mai multe puncte de vedere, iar a ajunge la infidelitate emoțională sau fizică e o decizie asumată. La fel și fidelitatea, cu multiplele ei avantaje.

Nu este ruptă conexiunea

Da, poți disimula foarte bine. Să spunem că ai grijă atât de bine încât partenerul nu își dă seama, nu găsește nicio dovadă palpabilă. Dar mai este aspectul acela pe care de multe ori femeile îl aduc în discuție: simți. Cum ar putea partenerul oficial să simtă că îl înșeli? Te porți frumos, nu ratezi nicio îndatorire, dar emoțional ești absentă. Căci infidelitatea rupe conexiunea emoțională cu cel de acasă, iar astfel relația nu mai poate evolua.

Îți rezolvi problema cu cel în cauză

Infidelitatea mai este o modalitate de a-ți satisface în afara cuplului ceea ce ți-ai dori în interiorul lui. Sau ai o problemă cu partenerul, dar cauți să o rezolvi cu amantul. În concluzie bați la ușa nepotrivită și situația delicată de acasă nu se va rezolva niciodată prin infidelitate.

Siguranță

Ca răzbunare, mod de a atrage atenția, diversitate după ani de zile cu aceeași persoană. Infidelitatea are o mulțime de explicații și nu poate construi sentimentul de siguranță în cuplu așa cum o face fidelitatea. Căci știi că faci parte dintr-o echipă, aparții.

Decizii corecte

Să alegi să îi reziști colegului desprins de pe coperta unei reviste de fitness, amicului extrem de carismatic și inteligent. E tentant, însă analizezi costurile și beneficiile. Și știi că ți-ai face rău ție, partenerului și implicit relației. Că nu ar fi o decizie utilă nicicum. Iar tu alegi conștient să zici pas, ceea ce te face puternică, rațională, asumată, atentă la ce ai nevoie cu adevărat.

Componenta respectului

Un partener pe care îl înșeli cum va avea el cu adevărat respectul tău? Actul trădării în sine presupune lipsă de respect care se manifestă și în alte zone ale relației. Iar prin comparația perpetuă cu celălalt bărbat vei observa numai minusurile sau defectele partenerului, nu și calitățile sale sau ceea ce face bine și frumos pentru tine și relație.

Mai puțin chin pentru tine

Să fii cu un picior într-o relație și cu un picior în cealaltă implică un consum mare de energie, vigilență, dramă și ruminații care nu îți aduc nicicum o stare de bine sau confort. Practic dacă nu ești infidelă te scutești de tot acest tumult interior și logistic.

Îți dezvolți loialitatea

Față de partener, față de relație și față de obiectivele voastre comune. Căci fiecare cuplu are un plan, o viziune de viitor, iar infidelitatea blochează vederea către acel viitor și ce ai de făcut concret pentru a-l transforma într-o componentă a realității. Poți sta cu tine și să evaluezi ce vrei cu adevărat, fără a fi poluată de distrageri de acest tip.

Citește și:
Îți spui că nu ai noroc în dragoste? De ce de fiecare dată alegi parteneri care nu își asumă cu adevărat relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle