Ce te face să fii infidelă și nu ai curajul să ceri partenerului tău

Ești infidelă pentru că pare calea mai simplă sau îți este teamă să discuți despre ce e important pentru tine. Motive punctuale pentru această alegere disfuncțională.

Ce te face să fii infidelă și nu ai curajul să ceri partenerului tău

Chiar și astăzi o femeie infidelă este judecată mai aspru decât un bărbat. Indiferent de sexul celui care îl practică, adulterul este o alegere. Desigur, așa cum e și în cazul judecății diferențiate menționate mai sus, uneori adulterul este impactat la nivel cultural. Ceilalți, apropiații mei, o fac, deci comportamentul e validat social, îl replic și eu. Ironic, în spate se poate afla o nevoie emoțională, și anume nevoia de apartenență la grup, de a fi acceptat. Care, evident, prin această împlinire disfuncțională afectează negativ relația de cuplu și nevoia de conectare. În același timp infidelitatea poate fi o modalitate inconștientă de a bloca exact această conectare. Și te ții la distanță sufletește de partener înșelând. Iar o mulțime de alte nevoi emoționale pot fi satisfăcute deficitar și nesănătos în exact același mod.

Vrei să te desparți

Nu ai curajul să îi spui verde în față asta, iar infidelitatea speri că va fi tichetul tău de ieșire din relație. Cumva să afle sau poate chiar tu lași indicii care să îl determine să pună punct.

Dorința de aventură

Relația a devenit destul de plictisitoare. Sunteți captivi în rutină și nu ceri sau propui activități mai distractive. Așa că îți iei adrenalina din altă parte, chiar dacă nu îți dorești ruperea relației și faci eforturi serioase să te ascunzi. Sau preferi aventurile de-o noapte, căci ți se par mai puțin riscate decât un amant stabil.

Dorința de experiențe sexuale

Poate că nu ai avut prea mulți parteneri înainte de cel cu care ești acum, sau stilul vostru sexual e destul de banal. Și vrei ceva nou, picant, fantezii sexuale care să capete viață. Însă nou poate exista și în cuplu, alături de partenerul stabil. E necesară doar o discuție onestă care nu trebuie să implice critică sau reproșuri, ci să lăsați frâu liber imaginației între așternuturi.

Nevoia de atenție

Muncește mult sau este mai rece. E absent fizic sau emoțional. Te simți neiubită, neimportantă. Și pui pe rană un plasture numit infidelitate. Ca și cum încerci să îți rezolvi problema din cuplu, doar că nu cu cine trebuie. Îți place atenția obținută din partea amantului, dar în inima ta ți-ai dori ca ea să vină de fapt din partea partenerului stabil.

Nevoia de spațiu

Partenerul tău este de-a dreptul sufocant. Faceți totul împreună, nu ai deloc timp numai pentru tine. În acest context ai senzația că identitatea ta este legată indisolubil de a lui. Și vrei să descoperi sau să îți reamintești cine ești. Doar că o faci intrând în relație cu un alt bărbat.

Răzbunarea…

El te-a înșelat primul. Ca atare nevoia ta de siguranță a explodat în mii de bucățele. Ai decis să rămâi în relația cu el, dar nu îi ceri să te securizeze sau să reparați relația, ci mergeți mai departe fără acest proces de vindecare. Furia mai iese la iveală și simți să te răzbuni. Cum o faci? Plătindu-i cu aceeași monedă.

Citește și:
Cum vă purtați unul cu celălalt când relația de cuplu este foarte deteriorată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle