Cum vă purtați unul cu celălalt când relația de cuplu este foarte deteriorată

Relația de cuplu nu mai are nici pe departe o calitate bună sau satisfăcătoare. Iar aceste comportamente pot prezice chiar despărțirea.

Cum vă purtați unul cu celălalt când relația de cuplu este foarte deteriorată

Relația de cuplu este în impas de ceva vreme. Poate că negați asta cu îndârjire sau realizați că drumul pe care ați pornit nu va avea o finalitate fericită dacă nu schimbați ceva, nu vă corectați comportamentele. Te uiți la tine și observi că așa ai funcționat mereu? Nu mai erai fericită, acumulai foarte multă furie și resentimente, iar atitudinea pe care urmează să o detaliem îți era cel mai la îndemână, o modalitate disfuncțională de a face față. Ironic, dacă tragi linie, de multe ori nu îți doreai despărțirea, însă amândoi ați contribuit la ea. Ai ocazia să faci diferit sau cel puțin să fii cinstită cu tine.

Cuplu doar cu numele

Nu mai aveți activități împreună sau doar unele sporadice. Mergeți la cumpărături amândoi condiționați de partea logistică. Participați la evenimente de tipul nunți, botezuri pentru că trebuie. Poate că vă vizitați în continuare părinții încercând să păstrați aparențele. În mare parte fiecare are o viață separată, fără să fie vorba despre timp personal, ci despre o desprindere înainte de una potențial definitivă.

Fără relații sexuale

Cel puțin nu între voi. Poate că doar flirtezi sau deja ai un prieten cu beneficii. Aventurile de-o noapte îți sună cunoscut? Sau încă nu ai ajuns acolo. Cert este că între voi sexul se întâmplă foarte rar sau deloc, este privit ca o obligație pe care o îndeplinești fără pic de chef. Libidoul este cu totul scăzut sau complet înghețat.

Atmosferă foarte tensionată

Certurile sunt extrem de dese. Și nu doar de la teme importante, ci și din ceea ce ar putea fi considerat… nimic. Practic explodați din orice, iar cuvintele sunt foarte dure. Nu mai există nicio urmă de respect sau admirație pentru celălalt. Atmosfera în casă este apăsătoare, sunteți amândoi extrem de serioși, ca și cum cineva ar fi exorcizat bucuria și umorul definitiv.

Minciună

Nu mai există interes comun al relației, ci unul propriu. Iar în acest caz partenerul este văzut ca un dușman de care te ferești, pe care vrei să te răzbuni sau să îl sabotezi. Evident fiecare are o versiune proprie legată de contribuțiile în casă, achizițiile sau cheltuielile variate făcute de-a lungul timpului. Resentimentele se adună. Minți, eviți, ascunzi ca să îți protejezi interesele personale. Nu este exclus să vrei să te securizezi financiar în cazul în care vă despărțiți și să faci pași în această direcție, să îți pregătești terenul.

Nu vă mai ascultați

În rarele momente de interacțiune nu vă ascultați pentru a înțelege, ci pentru a vă ataca, a vă apăra. Sau refuzați ori trunchiați comunicarea deoarece aveți deja un scenariu în minte, despre care considerați că formează realitatea. Ca și cum îi ghiciți gândurile sau puteți ghici viitorul. Și acela este reperul, nu răspunsurile pe care le primiți.

Citește și:
Tu nu îl placi deloc? Care este metoda corectă de a refuza un bărbat insistent

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle