Tu nu îl placi deloc? Care este metoda corectă de a refuza un bărbat insistent

Ghid de a refuza un bărbat, într-un mod elegant dar ferm. Nu vei mai fi în disconfort și nu îți strici relația cu el, mai ales dacă aveți prieteni comuni și e posibil să vă mai întâlniți.

Tu nu îl placi deloc? Care este metoda corectă de a refuza un bărbat insistent

Poate că îți este coleg de serviciu, un colaborator sau un apropiat de-ai unor buni prieteni. Poate că l-ai întâlnit în oraș, i-ai dat numărul de telefon, ați ieșit o dată la masă sau la cafea și te-ai lămurit că nu vrei să ai de-a face cu el. Arată bine fizic, dar caracterul său lasă de dorit. E interesat doar de o aventură. Diferența de vârstă ți se pare prea mare. Încă nu e rupt emoțional de fosta parteneră. Totul pare să fie în regulă cu el, doar că nu există niciun pic de scânteie sau conexiune. Variantele sunt multiple, iar numitorul comun este același: nu îți dorești să te mai caute. Metoda de a-l refuza nu implică agresivitate sau lipsă de politețe, poți fi eficientă și altfel.

Nu te minimiza sau blama

Celebra replică nu ești tu de vină, ci eu nu are ce căuta aici. La fel scuzele multiple în care îți pare atât de rău că nu îi împărtășești sentimentele sau interesul. Nu te plasa superior, nici inferior, nici că ceva nu e în regulă cu tine pentru lipsa de reciprocitate.

Nu căuta variante să îl protejezi

Nu este un copil căruia îi refuzi prăjitura, ci un bărbat, un adult care nu are nevoie să fie salvat de nimeni, nici de tine care îl respingi. Tratează-l ca pe o ființă matură, capabilă să îți gestioneze emoțiile. Nu ești primul și poate nici ultimul său refuz.

Nu îl minți

Minciuna are picioare scurte, mai ales dacă aveți un cerc sau mediu comun. În plus, lumea e teribil de mică, inclusiv într-un oraș mare. Iar eventualele minciuni pot ieși ulterior la iveală, ceea ce nu te va complimenta pe tine nicicum și ai un nou context de rezolvat.

Nu trage de timp

Da, poate că acorzi o vreme pentru a te lămuri mai bine în ceea ce-l privește, dar când ai luat hotărârea să nu mergi mai departe cu acest proces de a-l cunoaște e cazul să îi transmiți. Asumă-ți și spune-i verde în față. Nu lăsa să se înțeleagă printre rânduri, nu aștepta să își dea seama singur. Implică un consum de energie suplimentară de ambele părți și nu este corect nici față de el, nici față de tine.

Spune-i în față

Gândește-te la despărțirile prin care ai trecut, când anumiți bărbați din viața ta te-au informat că nu vor să mai fie cu tine. Sau că nu se pot implica într-o relație serioasă. Pe principiul ce ție nu-ți face, altuia nu-i place, nu aplica în relație cu acest bărbat interesat de tine ceea ce ție nu ți-ar pica deloc bine. Nu îi spune adio la telefon, printr-un mesaj sau altcineva (o prietenă) să îi dea vestea.

Nu îi da speranțe

Iluzia unui viitor împreună când ar fi o sincronizare optimă între voi doi nu îl va face să înceteze. Ci, dimpotrivă, poate reapărea ocazional în viața ta ca să testeze în ce situație te afli, care este disponibilitatea ta. Și va trebui să o iei de la capăt cu refuzul, ceea ce poate crea un disconfort suplimentar.

Citește și:
Cum să îți recâștigi puterea în relația de cuplu fără să intri în competiție sau într-o luptă cu partenerul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle