Actori care au întâmpinat situații extreme și au făcut eforturi incredibile pentru a interpreta un rol

Unii actori faimoși au făcut eforturi considerabile și și-au asumat o serie de riscuri pentru a interpreta un rol.

Înainte de a interpreta un personaj, fiecare actor parcurge o anumită pregătire, în funcție de complexitatea acestuia, care poate fi solicitantă din punct de vedere psihic și fizic. Astfel, au fost și cazuri în care anumite roluri i-au determinat pe actori să își asume anumite riscuri, unele care le-au pus viața în pericol.

1. Tom Hanks

În drama Cast Away regizată de Robert Zemeckis, Tom Hanks l-a interpretat pe Chuck Noland, un angajat FedEx, care supraviețuiește unui accident de avion și se vede nevoit să stea pe o insulă pustie din Pacificul de Sud. Experiența din timpul filmărilor nu a fost deloc plăcută pentru actor pentru că s-a confruntat cu o infecție cu stafilococ în urma unei tăieturi pe picior. Având în vedere condițiile precare și lipsa de igienă, pentru a intra cât mai bine în pielea personajului, această problemă de sănătate s-ar fi putut agrava. 

2. Leonardo DiCaprio

Rolul care i-a adus actorului Leonardo DiCaprio primul său premiu Oscar este cel din filmul The Revenant. Actorul a experimentat în timpul filmărilor unele dintre cele mai mari provocări din viața sa și a petrecut nouă luni în munți. DiCaprio s-a pregătit intens pentru a-l portretiza pe Hugh Glass, iar procesul s-a dovedit a fi solicitant din punct de vedere fizic. „Fie că este vorba despre intrarea sau ieșirea din râuri înghețate, dormitul în carcasele de animale sau ce mâncam pe platourile de filmare. Sufeream de frig și probabil de hipotermie constant”, declara actorul. 

3. Adrien Brody

Adrien Brody a interpretat un rol impresionant în filmul The Pianist care e bazat pe romanul cu același nume al lui Wladyslaw Szpilman, despre un pianist și compozitor evreu din Polonia care detaliază cum supraviețuiește Holocaustului. Pentru interpretarea sa, actorul a câștigat un premiu Oscar. Brody și-a intrat serios în acest rol, iar pentru asta a învățat să cânte la pian, a trecut printr-o transformare fizică și și-a vândut apartamentul și aproape toate bunurile sale. 

4. Gary Oldman

Gary Oldman l-a jucat pe Winston Churchill în drama Darkest Hour. Actorul și-a pus în pericol sănătatea pentru interpretarea acestui rol. Gary Oldman și-a dorit să îl portretizeze cât mai fidel pe Churchill și în timpul celor 48 de zile de filmare, a fumat trabucuri cubaneze în valoare de 20.000 de dolari, mai precis 400 de trabucuri. Deși ar fi avut posibilitatea de a alege o variantă de trabucuri pe bază de plante, nu a făcut acest lucru, iar sănătatea lui a fost grav afectată, motiv pentru care la vremea respectivă a fost internat în spital. 

5. Nicolas Cage

Drama Birdy din 1984 regizată de Alan Parker îi prezintă pe Birdy și Alfonso „Al” Columbato, doi prieteni care își amintesc experiențele trăită în timpul războiului din Vietnam. Nicolas Cage l-a jucat pe Al Columbato, care e rănit după explozia unei bombe. Pentru a înțelege mai bine durerea pe care o trăiau soldații în Vietnam, actorul și-a ținut capul bandajat timp de cinci săptămâni și și-a scos doi dinți fără anestezie. 

6. Daniel Day-Lewis

Filmul biografic Lincoln regizat și produs de Steven Spielberg i-a adus actorului Daniel Day-Lewis un premiu Oscar pentru cel mai bun actor. L-a interpretat pe fostul președinte Abraham Lincoln, iar pelicula relatează viața lui din ianuarie 1865 și până la asasinarea sa din aprilie, din același an. Nu a urmat o anumită pregătire pentru a juca rolul acesta, dar apela în comunicarea cu prietenii săi la limbajul pe care l-ar fi folosit Lincoln. 

7. Sylvester Stallone

În a patra parte din filmul Rocky, în care Sylvester Stallone l-a interpretat pe Rocky Balboa, limitele actorului sunt solicitate din punct de vedere fizic. Satallone este recunoscut pentru peliculele de acțiune în care a jucat și de multe ori a trecut prin experiențe periculoase în timpul filmărilor. El și-a dorit ca scenele de luptă să pară reale și i-a spus lui Doph Lundgren, care l-a jucat pe Ivan Drago, să îl lovească cu pumnul. Scena a fost atât de violentă încât Stallone a petrecut nouă zile la terapie intensivă, iar filmările au fost suspendate timp de două săptămâni. 

8. Dustin Hoffman

Kramer vs. Kramer, pelicula cu cele mai mari încasări din 1979, e scrisă și regizată de Robert Benton și a câștigat 173 de milioane de dolari, având un buget de 8 milioane de dolari. Filmul expune divorțul dintre Ted și Joanna Kramer. Actorul a pălmuit-o și a insultat-o pe actrița Meryl Streep, pentru ca, susținea el, interacțiunea dintre cei doi să pară reală. Hoffman a fost aspru criticat pentru comportamentul său.

9. Ashton Kutcher

Ashton Kutcher l-a jucat pe Steve Jobs în filmul biografic Jobs din 2013. Pelicula urmărește colaborarea dintre Jobs și Steve Wozniak, co-fondatorii Apple Computers, de la primele zile și până când au pus bazele uneia dintre cele mai importante companii de tehnologie. Actorul s-a documentat cu privire la stilul de viață pe care îl avea Steve Jobs și a ajuns la spital din cauză că a încercat unele dintre obiceiurile sale alimentare. „La un moment dat mânca doar struguri. A ajuns la spital de două ori cu pancreatită”, povestea soția actorului, Mila Kunis. 

10. Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt s-a expus unor riscuri în timpul filmărilor unor scene care presupuneau urmăriri cu mașini pentru pelicula Premium Rush. Echipa de producție a luat mai multe măsuri de siguranță și a izolat anume zone ale orașului pentru filmări. Însă a avut loc un incident după ce un șofer de taxi a ignorat barierele și l-a lovit din plin pe actor. Joseph Gordon-Levitt purta o cască în acel moment, dar a fost accidentat destul de rău la mână. 

Citește și:
10 roluri emblematice jucate de cele mai cunoscute actrițe de la Hollywood

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle