Tratamente naturiste pentru alergia la frig

Există numeroase tratamente naturiste pentru alergia la frig, așa că ți-am pregătit o listă cu cele mai întâlnite și utile.

Tratamente naturiste pentru alergia la frig

Alergia la temperaturile scăzute sau la frig este caracterizată de roșeață, mâncărime, urticarie și inflamație a pielii care a fost expusă la temperaturi joase. Deși există o mulțime de tratamente naturiste pentru alergia la frig, este bine să ții cont și de factorii care ar putea declanșa această reacție.

Simptomele de alergie la frig debutează imediat după ce pielea este expusă la temperaturi scăzute ale aerului sau apei. Deși manifestarile apar în timpul expunerii la frig, acestea se înrăutățesc atunci cănd pielea se încălzește.

Tratamentul urticariei la frig presupune administrarea de medicamente antihistaminice şi măsuri profilactice precum evitarea frigului, evitarea contactului cu obiectele şi suprafeţele reci sau cu zăpada şi a consumului de băuturi reci.

Evitarea factorilor de risc (expunerea la obiecte şi la suprafeţe reci, lichide reci şi la aer rece) este esenţială pentru a preveni alergia la frig. Atunci când ieşi din casă iarna, îmbracă-te foarte gros.

Pe lângă tratamentul medicamentos, puteți recurge și la câteva remedii naturiste.

Spre exemplu, produsele bogate în proteine ne încălzesc corpul mai bine decât cele bogate în amidon sau grăsimi. Aşadar, gustoasele tocăniţe de pui (îți recomandăm această rețetă de tocanita de pui), bogate în proteine ne pot ţine de cald. Nici carnea de peşte nu trebuie să lipsească din meniul „de iarnă', ea fiind la fel de bogată în proteine ca cea de pasăre.

Condimentele emană căldură în corp. Mâncărurile condimentate sunt cele care emană în corp cea mai mare căldură. Ele pun sângele în circulaţie şi vă ajută să depăşiţi uşor zilele cu temperaturi foarte scăzute. Atenţie, însă! Nu abuzaţi de ele pentru a nu afecta stomacul.

Urzica este o plantă minune, care este folosită, în general, pentru tratarea alergiilor de orice fel, datorită proprietăților sale anti-histaminice, care ajută la ameliorarea simptomelor de alergie. Încercați să consumați ceai de urzică de trei ori pe zi, timp de o lună.

Un alt medicament naturist care dă rezultate este sucul de țelină. Țelina are proprități anit-alergice. În cazul în care nu sunteți un fan al sucurilor naturale, puteți să o consumați și rasă, în salatele de crudități.

Ca tratament local, puteți unge zonele afectate de urticarie cu ulei de sunătoare. Un alt aliat important este ceaiul de măceșe. Consumat timp de o lună, câte 500 ml pe zi, are niște rezultate spectaculoase.

De asemenea, orice alte alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar sunt binevenite.
Încercați, pe cât posibil, să vă protejați de frig, evitând expunerea la temperaturi foarte joase și consumul de băuturi reci.

Nu uitați să cereți sfatul medicului, atât în privința diagnosticării, cât și în privința tratamentelor naturiste pentru alergia la frig.

Citește și:
9 lucruri surprinzatoare pe care ochii le pot dezvalui despre sanatatea ta

Text: Mădălina Preda
Foto: Imaxtree

Vezi şi lapte de măgăriță – ce beneficii surprinzătoare are și când e contraindicat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet