Pacienții diagnosticați cu diabet și coronavirus, precum actorul Tom Hanks, prezintă riscul de a dezvolta complicații severe

Bolnavii de diabet prezintă un risc mai mare de complicații odată cu contractarea COVID19, acesta dezvoltându-se într-un ritm mult mai alert în cazul persoanelor cu un nivel de glucoză ridicat în sânge. Mai mult decât atât, persoanele cu diabet au deja sistemul imunitar compromis.

Pacienții diagnosticați cu diabet și coronavirus, precum actorul Tom Hanks, prezintă riscul de a dezvolta complicații severe

Starea lui Tom Hanks, testat pozitiv cu virusul COVID-19, ar putea fi mai gravă decât actorul a declarat inițial. Tom Hanks și soția sa, Rita Wilson, au contractat COVID-19 săptămâna trecută, în timpul unei filmări în Australia.

Acesta suferă de diabet zaharat de tip II, diagnostic dezvăluit în 2013, iar contractarea virusului ar putea duce la complicații severe pentru actorul în vârstă de 63 de ani.

În rândul celor peste 44.000 de cazuri din China, pacienții cu diabet care au testat pozitiv pentru coronavirus au prezentat mai multe complicații decât oamenii sănătoși, potrivit CDC. Rata de deces în cazul diabeticilor care au contractat coronavirus în China este de 7%, comparativ cu 1% în cazul persoanelor sănătoase. Persoanele cu afecțiuni preexistente grave, cum ar fi astmul sau bolile de inimă, prezintă un risc ridicat de complicații. În cazul pacienților cu boli cardiovasculare rata de deces este de 10,5%.

Hanks a fost diagnosticat cu diabet în urmă cu șapte ani, vorbind prima dată despre diagnosticul său în cadrul emisiunii lui David Letterman. „Am mers la medic și mi-a spus: „Știi că am discutat despre valorile glucozei din sânge de când aveai 36 de ani? Ai absolvit. Ai diabet de tip II, tinere”, povestea, în 2013, actorul american.

Săptămâna aceasta, sora actorului, Sandra Hanks Benoiton, a declarat că acesta nu se simte bine, dar că starea lui de sănătate este totuși una bună.

Citește și:
Mesajul încurajator transmis de Tom Hanks din carantină, după ce a fost depistat cu coronavirus

Text: Mădălina Bătrînca
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet