OFICIAL: Metrorex anunță noi măsuri în metroul bucureștean și în stații!

Metrorex a comunicat că impune noi măsuri atât în trenuri, cât și în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării și pentru identificarea celor care nu poartă mască de protecție.

OFICIAL: Metrorex anunță noi măsuri în metroul bucureștean și în stații!

Personalul Metrorex va controla stațiile și trenurile din București, pentru a evita supraaglomerarea. Astfel, călătorii vor fi îndrumați să respecte normele de distanțare impuse de epidemia de coronavirus. De asemenea, cei care circulă cu metroul vor fi verificați dacă poartă corect măștile de protecție. Bucureștiul se află în a doua zi în care este activat scenariul roșu, date fiind numerele crescute de noi infectări cu coronavirus, astfel încât purtarea măștii a devenit obligatorie atât în spațiile publice închise, cât și în cele deschise.

Astfel, pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, Metrorex a transmis un comunicat în care anunță măsurile care vor fi luate în subteran, având în vedere siguranța pasagerilor.

Pentru a se evita supraaglomerarea, personalul Metrorex care supraveghează accesul în stații, dar și conductorii trenurilor și alți angajați vor monitoriza permanent nivelul de aglomerare din stații.

„Pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumați în vederea păstrării distanței fizice. În vederea luării de măsuri operative, posibilele situații de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societății și Poliției Metrou”, au anunțat reprezentanții Metrorex.

Personalul Metrorex are și sarcini de îndrumare și informare a călătorilor, prin intermediul stațiilor de sonorizare, despre situațiile de aglomerare apărute și de atenționare a pasagerilor privind obligativitatea păstrării distanței corespunzătoare și a purtării corecte a măștii de protecție.

Reprezentanții Metrorex au stabilit măsuri și pentru cazurile apariției unor situații precum urgențele medicale în trenurile de metrou: atunci, personalul medical care intervine va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite, iar personalul de pază, Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, împreună cu salvatorii Metrorex, vor asigura protecția zonei de intervenție.

„Paza stației, susținută de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, va limita accesul călătorilor în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. Totodată, personalul instituției va sprijini Poliția Metrou, care patrulează în stațiile de metrou și intervine punctual împreună cu Jandarmeria, ISU și alte organe de ordine publică abilitate, în funcție de situație”, se mai arată în comunicatul Metrorex.

Citește și:
Ce amendă riscă cei care nu poartă masca de protecție?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet