Nelu Tătaru recomandă să purtăm mască pe stradă în București. Măsura ar putea deveni obligatorie

Ministrul Sănătății ne recomandă să purtăm mască pe stradă în București. Măsura ar putea deveni obligatorie, după evaluarea situației epidemiologice, în mai multe zone.

Nelu Tătaru recomandă să purtăm mască pe stradă în București. Măsura ar putea deveni obligatorie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ne recomandă să purtăm mască pe stradă în București, după ce, în ultimele zile, au fost atinse recorduri în ceea ce privește numărul de noi infectări cu coronavirus în țara noastră. Bucureștiul, dar și alte localități, au trecut de o rată de infectare de 2 la mia de locuitori, de aceea ministrul Sănătății anunță că această măsură poate deveni obligatorie.

Tătaru a declarat, pentru postul de televiziune Digi24, că recomandă cetățenilor să poarte mască pe stradă în București – dar și că măsura va fi impusă, atât în Capitală, cât și în alte localități, după ce „evaluările vor arăta că se impune această restricție”.

Oficialul a făcut referire și la faptul că în unele zone s-a impus deja măsura purtării de mască pe stradă. Este vorba despre spațiile deschise din preajma școlilor, dar sunt și zone în care purtarea măștii de protecție este impusă în locuri aglomerate, precum târgurile și piețele.

„După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective.

După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii.”

Momentan, ministrul doar recomandă să purtăm mască pe stradă, însă acesta a avertizat că măsura va deveni obligatorie în zilele următoare.

„Ca recomandare, recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție„, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și:
Ce reguli trebuie să respecți înainte să faci testul COVID-19

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet