Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru români: „Nu am atins vârful epidemiei”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declară că deși după 15 mai ne vom bucura de o relaxare a restricțiilor, România nu a atins încă vârful pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru români: „Nu am atins vârful epidemiei”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România încă nu a atins vârful pandemiei de coronavirus. În ultimele zile a fost înregistrat un număr constant de îmbolnăviri, însă asta nu înseamnă că partea cea mai grea a trecut. Pentru a putea răsufla ușurați, trebuie să mai așteptăm și să sperăm că numărul cazurilor noi se va diminua.

„Încă suntem pe platformă, nu am atins vârful epidemiei. Urmărim ca această constantă să dureze 7-10 zile, apoi așteptăm să scadă”, a declarat acesta într-un interviu pentru Digi24.

În ceea ce privește relaxarea restricțiilor care va avea loc după data de 15 mai, acestea ar putea fi reintroduse în cazul în care se va constata creșterea infectărilor. În acest contex, Nelu Tătaru subliniază încă o dată necesitatea respectării măsurilor de protecție, rugând populația să poarte măști și să păstreze distanțarea socială. De asemenea, ministrul Sănătății spune și că e suficient ca un procentaj relativ redus de oameni să nu respecte aceste reguli pentru ca întreaga populație să aibă de suferit. „10% destul de vocali pot doborî 90% care sunt cuminți”, afirmă Tătaru.

În ceea ce privește decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile acordate nerespectării restricțiilor impuse, Tătaru spune că „degeaba avem reguli dacă celor care nu le respectă nu li se întâmplă nimic”.

De asemenea, Tătaru explică și de ce persoanele care sufereau de boli grave și se aflau într-o fază terminală, însă erau infectate cu noul coronavirus au fost incluse în bilanțul deceselor provocate de Covid-19.

„Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau de cu o zi înainte. Le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus”, concluzionează Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Citește și:
În ce condiții s-ar putea redeschide parcurile. Precizările Primarului Capitalei, Gabriela Firea

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet