În ce condiții s-ar putea redeschide parcurile. Precizările Primarului Capitalei, Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre posibilitatea redeschiderii parcurilor după data de 15 mai.

În ce condiții s-ar putea redeschide parcurile. Precizările Primarului Capitalei, Gabriela Firea

Pe 15 mai expiră starea de urgență și vom intra în starea de alertă. Odată cu asta vin și niște relaxări la măsurile restrictive din ultima vreme. Iar cea pe care o așteptăm cu toții este redeschiderea parcurilor. Referitor la asta, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a făcut câteva precizări la Digi24.

„Am făcut solicitare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pentru a se convoca o ședință și a introduce pe ordinea de zi două puncte solicitate de cetățeni. Primul se referă la posibilitatea de deschidere a parcurilor din capitală și redeschiderea cimitirelor”, a spus Gabriela Firea. Primarul General a adăugat: „Sunt de acord cu recomandările medicilor și acestea trebuie să fie respectate, ca populația să nu înțeleagă că din 15 mai intrăm în normalitate și practic să ne comportăm ca înainte de debutul pandemiei. Trebuie păstrate în continuare restricțiile anunțate de epidemiologi, infecționiști, recomandările de la OMS și din partea specialiștilor naționali – distanțarea socială, purtarea măștii acolo unde este necesar, în special în spații închise, evitarea aglomerației, evitarea aglomerării unor zone din parcuri”.

„Cred că cei mai mulți cetățeni au înțeles că spre binele lor trebuie păstrate în continuare aceste reguli și disciplina pe care ne-am impus-o cu toții și care că a dat rezultate. Putem să vorbim de o situație în care nu a fost copleșit sistemul de sănătate, ne dorim ca în continuare acesta să nu fie copleșit, să avem un număr limitat de contaminări”, a mai precizat Gabriela Firea.

„Chiar dacă se vor deschide parcurile, vom avea colegi care vor informa cetățenii care ies la plimbare că trebuie să evite întâlnirea cu alte persoane, îmbrățișările, strângerile de mână, mersul în anumite locuri unde de obicei se jucau table, se juca rummy, se juca șah și se făcea aglomerație.” Propunerea Primarului General se referă la perioada de după finalul stării de urgență, după 15 mai.

Citește și:
Cum vor mai arăta călătoriile noastre în epoca Covid-19

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video