De ce pare așa de dificil să scăpăm de kilogramele în plus

Indiferent de sex, vârstă, indiferent dacă kilogramele în plus se datorează unei sarcini, unei despărțiri sau pur și simplu imposibilității de a renunța la dulciuri, pierderea în greutate nu este nici pe departe la fel de ușoară ca luarea în greutate.

De ce pare așa de dificil să scăpăm de kilogramele în plus

Nu contează numărul de kilograme pe care vor să îl piardă, foarte puțini sunt cei care își duc dorința de a slăbi la bun sfârșit, ceilalți având o serie de motive pentru care renunță:

Pierderea în greutate durează prea mult

Dietele chinuitoare, exercițiile fizice zilnice, stabilirea ritmului de viață sănătos par să dea rezultate foarte întârziate în comparație cu așteptările tale. Pentru a continua ceea ce ai început, cunoaște-ți și acceptă-ți ritmul de slăbire, calculează numărul de kilograme de care scapi într-o săptămână de dietă și exerciții fizice și calculează perioada în care vei ajunge la numărul de kilograme pe care ți le dorești.

Senzația de foame este constantă

Slăbitul funcționează după un principiu: caloriile consumate nu echivalează cu caloriile consumate. Dacă alegi feluri de mâncare cu multe calorii, vei putea lua câteva înghițituri, acestea neputând să umple stomacul și lăsând sezatia de foame constantă. Alege mâncărurile cu mai puține calorii (fructe, legume, alimente bogate în fibre). Acestea oferă senzație de sațietate pe o durată mai lungă de timp.

Îți lipsesc gustările preferate

Pizza, burgeri, cartofi prăjiți, ciocolată, înghețată – la asta ne gândim toți atunci când spunem „gustări preferate”. Într-adevăr, este greu să te ții de o dietă prea restrictivă. Totuși, „regulile sunt făcute pentru a fi încălcate”, așa că oricui ii este permisă o mică abatere de la dietă. Încearcă să mănânci sănătos în majoritatea timpului, iar din când în când te poți bucura de o ciocolată sau un burger. Dacă, totuși, îți dorești să nu te abați prea mult de la reguli, poți încerca o pizza vegetariană în locul unei pizza cu de toate sau o ciocolată dietetică.

Exercițiile fizice sunt o povară prea mare

Există cel puțin un sport pe care fiecare persoană îl agreează. Dacă jogging-ul nu este pentru tine, poți încerca o clasă de cycling. Dacă nu poți duce la bun sfârșit un antrenament de una singură, atunci ai nevoie de un curs de aerobic care să te motiveze. Sau, dacă simți că exercițiile fizice pur și simplu nu sunt pentru tine, încearcă să faci o plimbare pe jos, cu rolele sau pe bicicletă.

Nimic nu funcționează

Faptul că mâncatul sănătos și exercițiile fizice nu funcționează reprezintă un motiv pentru a-i înțelege pe cei ce renunță la visul de a fi în formă. Există anumite motive pentru care ceea ce faci nu dă rezultate, cum ar fi practicarea exercițiilor în mod greșit sau nepracticarea exercițiilor potrivite, efectuarea a prea puține exerciții sau combinarea acestora cu mai multă mâncare decât e necesar. Cel mai bun sfat în acest caz ar fi apelarea la un nutriționist sau la un antrenor personal întrucât aceștia au cunoștințele necesare pentru a observa și corecta greșelile făcute în drumul tău spre atingerea unui corp perfect.

Citește și:
De ce nu vezi rezultate în urma antrenamentelor de la sală

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet