Cum vor arăta plajele din Grecia în această vară, în condițiile pandemiei de coronavirus (VIDEO)

Administratorii plajelor din Santorini speră să atragă cât mai mulți turiști în această vară, așa că propun un nou mod de a face plajă.

Cum vor arăta plajele din Grecia în această vară, în condițiile pandemiei de coronavirus (VIDEO)

Chiar dacă multe țări au adoptat măsuri de relaxare în ceea ce privește pandemia de coronavirus, multe aspecte rămân încă neclare. Cum vom călători, cum ne vom bucura de o cină într-un restaurant sau cum vor arăta vacanțele în această vară.

Deși toate aceste lucruri sunt încă dezbătute de autoritățile fiecărui stat, Grecia este una dintre primele țări care vine cu o serie de soluții. Economia elenă se bazează în mare parte pe turism, așa că lipsa turiștilor în această vară ar putea avea repercusiuni grave asupra grecilor. În acest context, Haris Theoharis, ministrul Turismului, a prezentat un plan ce ar putea permite Greciei să își redeschidă plajele și să primească turiștii „în conformitate cu normele de sănătate”. Acesta a mai precizat și că momentan autoritățile din Grecia încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru ca în această vară atât turiștii cât și cetățenii greci să se poată bucura de destinațiile lor preferate, fără însă să își pună sănătatea în pericol.

Theoharis subliniază însă importanța colaborării între state, afirmând că vor fi necesare acțiuni la nivel diplomatic. „Grecia va fi gata să primească turiști, dar dacă guvernele german, rus sau al Statelor Unite îi vor plasa în carantină pe cei care se întorc din Grecia, atunci în Grecia nu vor veni turiști”.

Însă, până ca aceste măsuri să fie bine stabilite și implementate, administratorii plajelor din Santorini au început deja să ia măsuri.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”, spune administratorul unei plaje, citat de greekreporter.com.

Așa că, pentru a preveni ricul infecției cu noul coronavirus, acesta a instalat pe plajă mai multe cabine din plexiglas. În interiorul acestora au fost montate două șezlonguri și o umbrelă. De asemenea, aceste cabine vor beneficia și de dozatoare cu dezinfectant, iar personalul plajei  va fi echipat cu măști și mănuși.

Citește și:
Vom putea merge după 15 mai la munte sau la pescuit? Ce spune ministrul de interne Marcel Vela

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet