Vom putea merge după 15 mai la munte sau la pescuit? Ce spune ministrul de interne Marcel Vela

Ministrul de interne Marcel Vela a făcut câteva precizări cu privire la cum va arăta turismul în această vară și ce se va întâmpla concret după 15 mai.

Vom putea merge după 15 mai la munte sau la pescuit? Ce spune ministrul de interne Marcel Vela

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va mai prelungi starea de urgență după 15 mai, ministrul de interne Marcel Vela a făcut câteva precizări cu privire la relaxarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a declarat la Antena3 Marcel Vela. După cum a spus și președintele Iohannis, din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. Excepție fac zonele precum Suceava, care se află în stare de carantină și unde nu se vor relaxa restricțiile.

Care sunt cele mai bune locuri de pescuit langa Bucuresti

„Vreau să le mulțumesc tinerilor că au înțeles că este vorba de viața lor și a familiei. Au dat dovadă de maturitate. Legat de viața de noapte, după 15 mai sunt permise doar acele activități permise, nu merge lumea să joace fotbal, nu o să fie deschise restaurantele”, a mai declarat Marcel Vela.

Ministrul de interne a mai spus și că această perioadă va fi una prielnică pentru turismul românesc: „Vacanța o văd ca pe o șansă pentru turismul românesc. Românii  nu vor avea dorința să facă deplasări în alte țări. Pandemia a trezit în români dorința de a vedea vedea Marea Neagră, răsăritul. Vom descoperi Delta și drumețiile.”

De asemenea, cei care vor să meargă la țară vor putea să o facă după data de 15 mai. „Vor completa declarația cu destinația unde merg și trec la motive agricultura. Aveau voie și acum, chiar dacă sunt mici producători. Se pot duce să curețe livada, să taie via”, a mai menționat Marcel Vela.

Citește și:
Alexandru Rafila, reprezentant OMS, despre posibilitatea de a te infecta cu coronavirus la piscină sau în sala de sport

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet