Cum să slăbești într-o săptămână: un plan eficient pentru fiecare zi

Pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor și, bineînțeles, al petrecerilor, începem să ne facem din ce în ce mai multe probleme din cauza kilogramelor în plus și ne dorim să slăbim rapid, însă fără a ne înfometa și a ne deregla organismul.

Cum să slăbești într-o săptămână: un plan eficient pentru fiecare zi

Descoperă cum să slăbești într-o săptămână, cu un program eficient, pentru fiecare zi.

Luni: Începe în forță

Potrivit cercetătorilor, 57% dintre persoanele care intenționează să țină o dietă decid să înceapă programul de slăbire într-o zi de luni. Prin urmare, nu vei duce lipsă de motivație. Trezește-te mai devreme cu o oră și mergi la sala de fitness sau la o alegare prin parc. Continuă cu un mic dejun sănătos care poate să conțină iaurt grecesc sau o omletă cu albuș de ou și legume.

Folosește-te de ziua de luni și pentru a face planul pentru întreaga săptămână. Vezi care sunt posibilele evenimente care îți pot distruge planurile (cină de afaceri, întâlnire cu prietenii, etc.). Persoanele care își planifică evenimentele, pe cât se poate, au mai mari șanse să reușească să își ducă la bun final planurile.

Marți: Alegeri înțelepte

„Cine sănătoase”, „Rețete fără multe calorii”, „Idei pentru un mic dejun sănătos” – potrivit studiilor căutările de acest gen pe google – sau pe subiecte legate de sănătate, nutriție și dietă – sunt cu 30% mai mari în zilele de luni și marți. În loc să pierzi timpul căutând numeroase informații, unele contradictorii, alege 2 sau 3 site-uri care te inspiră și abonează-te la newsletter, astfel încât să primești direct în inbox toate informațiile de care ai nevoie.

Miercuri: Întâlnirea cu cântarul

Un început ambițios te poate face să te simți epuizată. Folosește-te de ziua de miercuri pentru a te concentra și a-ți aduna puterile. Mergi la cumpărături – cu o listă bine stabilită – și refă-ți proviziile de legume și fructe pentru a doua parte a săptămânii.

În plus, acesta e cel mai bun moment ca să te cântărești. Potrivit unui studiu făcut de Universitatea Cornell, variațiile de greutate pentru cele mai multe femei ating maximul duminică și minimul vinerea, ceea ce face ca miercurea să fie o zi excelentă pentru a vedea dacă eforturile tale de până acum au succes. Același studiu susține că femeile care se cântăresc săptămânal reușesc mai ușor să își mențină greutatea optimă decât cele care se cântăresc lunar sau chiar mai rar.

Joi: Antrenament intens

Tot studiile arată că prezența la sala de fitness începe să scadă după ziua de miercuri, așa că acum este cel mai bun moment să te programezi la o ședință intensă de antrenament. Pentru a te asigura că nu te răzgândești poți ruga o prietenă să meargă cu tine sau să plătești în avans.

Vineri: Îmbracă-te cu pantalonii preferați

Așa cum am precizat anterior, s-a demonstrat că oamenii cântăresc cel mai puțin în dimineața zilei de vineri. Profită de această zi pentru a te îmbrăca cu pantalonii preferați, acei jeanși skinny pe care știm că îi adori și astfel îți vei reaminti că săptămâna nu s-a încheiat și că nu vrei ca eforturile tale să fie în zadar. 85% dintre persoanele care țin dietă își respectă planul alimentar în cursul săptămânii și îl abandonează în weekend. Pentru a evita acest lucru, permite-ți ca, la cină, să mănânci și un desert.

Sâmbătă: Un pic de răsfăț

Potrivit studiilor, oamenii consumă cu 236 calorii mai mult sâmbăta, în comparație cu orice altă zi a săptămânii. Un preparat cu mai multe calorii nu îți va ruina dieta atâta timp cât reușești să te abții de la alte abaterii culinare.

Duminică: fă ceva diferit

Dacă obișnuiești să îți petreci duminicile stând în fața televizorului sau a calculatorului pentru a vedea filme sau seriale, acum este momentul să renunți la acest obicei. Folosește-te de această zi pentru a face o activitate fizică, de orice fel. În plus, știai că o plimbare de două ore prin magazine te ajută să arzi mai multe calorii decât dacă ai alerga timp de 30 de minute? Respectă aceste sfaturi despre cum să slăbești într-o săptămână și organismul tău îți va mulțumi.

Citește și:
Tot ce trebuie să știi despre cele mai populare trenduri în alimentație

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet