Cum să ne protejăm de coronavirus atunci când mergem cu mașina. Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat a oferit câteva sfaturi celor care călătoresc cu mașina împreună cu persoane cu care nu locuiesc, pentru a se proteja de coronavirus.

Cum să ne protejăm de coronavirus atunci când mergem cu mașina. Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat atrage atenția asupra măsurilor pe care am putea să le luăm pentru a ne proteja de coronavirus atunci când călătorim cu mașina împreună cu alte persoane decât cele cu care locuim. Secretarul de stat le recomandă celor care circulă cu mașinile personale să poarte mască și să lase geamurile întredeschise atunci când iau și o persoană străină.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, trebuie purtată mască în mașină. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Secretarul de stat a adăugat că aceste sfaturi se aplică și celor care merg cu taxiul sau cu serviciile de ridesharing. Lăsând geamurile deschise, scăpăm de aerosoli încărcaţi cu particule virale.

Raed Arafat a mai spus următoarele: „Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj. Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate.”

Până în prezent, în România au fost confirmate 17.036 de cazuri de coronavirus, iar de la începutul epidemiei și până acum au murit 1.124 de persoane. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate și externate.

Citește și:
De ce nu este hidroxiclorochina, medicamentul promovat de Trump, un leac miraculos pentru coronavirus?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet