Alergia la polen este una dintre cele mai întâlnite alergii. Simptomele îți sunt probabil cunoscute: strănut, ochi roșii, nas înfundat.
Prin urmare, venirea primăverii sau a verii nu este nepărat un motiv de fericire, persoanele putând fi alergice la diferite tipuri de polen: de la arbori, flori sau iarbă.
Diagnosticul acestei alergii este bazat pe simptomele prezentate și pe sezon. Cu toate acestea, cei ce suferă de astm sau prezintă eczeme sunt predispuși să fie și alergici. Astfel, polenul poate declanșa crize de respirație sau iritații.
Alergiile sunt produse de histamine și deci simptomele pot fi oprite sau prevenite cu ajutorul unui antihistaminic. Picăturile de nas sau pentru ochi pot fi utile dacă sunt recomandate de medicul tău.
Pe lângă metodele de tratament medicamentoase recomandate de medicul și farmacistul există și remedii simple de urmat. Poate fi frustrant să nu te poți bucura de un picnic sau de plimbările cu bicicleta din cauza polenului. Iată câțiva pași pe care îi poți urma:
Stresul poate accentua simptomele alergiei. Acesta poate fi controlat prin multiple exerciții fizice și odihnă.
Există anumite alimente ce pot înrăutăți alergia cum ar fi roșiile, merele și în general fructele cu sambure (caisele prunele sau cireșele). De asemenea, există produse care pot ameliora situația, având efecte anti-inflamatorii: semințele, alunele sau uleiul de pește.
Berea, vinul și băturile tari conțin toate histamină. Prin urmare simptomele se pot înrăutăți considerabil. Un alt factor ce va agrava alergia este deshidratarea cauzată de consumul băuturilor alcoolice.
Text: Smaranda Olariu
Foto: Instagram