Cum justifică Nelu Tătaru mortalitatea ridicată asociată Covid-19 și ultimele restricții

Mortalitatea ridicată asociată Covid-19 în România, noile restricții impuse de autorități și accesul la tratamente au fost printre subiectele discutate de Nelu Tătaru într-un interviu acordat Digi24.

Cum justifică Nelu Tătaru mortalitatea ridicată asociată Covid-19 și ultimele restricții

Mortalitatea ridicată în urma Covid-19 și lipsa medicamentului Remdesivir din spitalele de la noi, alături de noile restricții s-au numărat printre subiectele abordate de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu Digi24. Tătaru a subliniat că în România se folosesc aceleași tratamente ca în toate celelalte țări, și l-a contrazis pe președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Șerban Bubenek, care afirmase că alocarea de Remdesivir nu se face în mod transparent. Ministrul a spus că de la începutul lunii iulie s-au administrat 11.829 de doze de Remdesivir, cu încă 4.000 de doze disponibile pentru pacienți.

Mortalitatea ridicată asociată Covid-19 în țara noastră este explicată de ministru prin multitudinea de comorbidități ale pacienților aflați în stare gravă. „Trebuie să punem contextul unui deces în cadrul unei multitudini de patologii, precum și a severității bolii. Gândim pragmatic, dar gândim medical, având în vedere că această infecție dă o mortalitate, dar această mortalitate survine în proporție de 98 la sută la cei care au comorbidități, prin decompensarea acestor morbidități.”

Ministrul a vorbit și despre medicamentele cu care se tratează Covid-19 la noi, printre care hidroxiclorochină, Kaletra, imunomodulatoare, anticoagulante, dexametazonă și alte antivirale ca favipiravir, din care vor ajunge luni 200.000 de doze în România. „Folosim tot ce se folosește la nivel mondial, în contextul în care avem criza pe care o avem la nivel mondial când vorbim de Remdesivir.”

Bilanțul record al cazurilor noi din ultimele zile și mortalitatea ridicată asociată cazurilor de infectare cu noul coronavirus sunt explicate de ministrul Tătaru prin faptul că oamenii nu respectă regulile impuse de autorități pentru a încetini răspândirea virusului.

„Dar rămâne ca și populația civilă să respecte acele reguli. Degeaba facem aceste controale, degeaba se dau acele amenzi, dacă ce urmează este exact la fel. Nu putem să nu respectăm niște reguli și pe urmă tot noi să strigăm că n-avem loc în spital sau de ce se moare. De aceea se moare!”, a spus Tătaru despre noile restricții și mortalitatea ridicată din țară.

Citește și:
Anunțul lui Klaus Iohannis: Măsurile de restricție sunt inevitabile!

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet